Хамилтън недоволен от победа в Русия

Люис Хамилтън призна, че не се чувства щастлив от поредната си победа през сезона във Формула 1 – триумфа в Гран при на Русия. Звездата наМерцедестрябваше да преодолее две препятствия на пистата в Сочи по пътя към първото място. Първо той майсторски изпревари конкурента си в генералното класиране Себастиан Фетел, след като неумела смяна на гумите го забави в бокса и британецът излезе непосредствено след колата наФерари“. След това обаче от бокса насребърните стрелизаповядаха на водача в състезанието Валтери Ботас да пропусне Хамилтън пред себе си, за да му осигурят 7 допълнителни точки в гонитбата на титлата.

Няма как да празнувам кой знае колко такава победапризна Люис. - Не ми беше лесно, защото Валтери караше страхотно. Постъпи джентълменски като ме пусна, тъй като той не се бори за титлата. Разбирам колко му е трудно, след като заслужаваше победата.“

Хамилтън вече води с 50 точки пред Фетел 5 кръга преди края на шампионата. „Мерцедеспък има 495 т. срещу 442 т. заФерарив битката за титлата при конструкторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт