Хамилтън пак диша във врата на Фетел

MONTREAL, QC - JUNE 11: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates on the podium after winning the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2017 in Montreal, Canada. Dan Istitene/Getty Images/AFP

Люис Хамилтън възроди надеждите си за четвърта титла във Формула 1 с победа в Гран при на Канада. Пилотът на „Мерцедес“ довърши безпроблемния си уикенд в Монреал като избяга на почти 20 секунди пред съотборника си Валтери Ботас, финиширал втори за двойната победа на „сребърните стрели“ - първа за шампионите този сезон.

Британецът вероятно е много доволен и от третото място на Даниел Рикардо („Ред Бул“), който отне още точки от лидера в шампионата Себастиан Фетел („Ферари“).

Проблемите за германеца започнаха още на старта. Той не тръгна добре и загуби втората си позиция след контакт с Макс Верстапен („Ред Бул“). Сблъсък между Карлос Сайнц-младши (“Торо Росо“) и Фелипе Маса („Уилямс“) доведе до появата на кола за сигурност на пистата, което стабилизира местата в колоната. Това накара Фетел да търси бърза промяна и той смени гумите още в шестата обиколка. С напредването на гонката германецът успя да навакса голяма част от загубените позиции, а накрая получи и помощ от съотборника си Кими Райконен. Ледения имаше проблеми с гумите и направи път на Себастиан, който до финала изпревари и колите на „Форс Индия“. Маневрата на финландеца обаче доведе до нови съмнения, че има заповед от „скудерията“ да играе за Фетел.

Повод за празник имаше новобранецът в тима на „Уилямс“ - Ланс Строл. Пред родна публика милиардерският син завърши 9-и и спечели първите си точки във Формула 1.

С победата Хамилтън се доближи на 12 пункта зад Фетел в генералното класиране. Асът на „Ферари“ има актив от 141 т.

„Благодарение на всички в отбора можем отново да се върнем към целите, които си бяхме поставили в началото на сезона – открито заговори за титла Люис. - Нанесохме истински удар на „Ферари“. Тук спечелихме двойна победа, но можем да го направим и в следващите състезания, ако продължим да развиваме колата в правилната посока. Но...все още не съм сигурен, че сме оставили техническите проблеми зад гърба си. Колата вече се справя доста по-добре с гумите и се надявам в следващите две седмици да решим въпроса напълно.“

Фетел пък пое вината за слабия резултат с обяснението, че е трябвало по-рано да види повредата по предното си крило, оставена от сблъсъка с Верстапен.

„Жалко, защото много исках поне да се кача на подиума“, призна германецът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт