Харви Уайнстийн беше освободен под гаранция от 1 милион долара

Обвиненият в изнасилване и извършването на други престъпления на сексуално основа Харви Уайнстийн беше освободен под гаранция от 1 милион долара, съобщи Асошиейтед прес.

Правоохранителните органи на Ню Йорк арестуваха скандалния холивудски продуцент по обвинения в изнасилване и други криминални действия от сексуален характер. Уайнстийн се яви в полицейския участък доброволно. По-късно той пристигна в съда в нюйоркския район Манхатън. На продуцента бяха официално предявeни обвинения, в които се изтъква, че той е използвал своите пари и власт, за да въвлича жените в ситуации, при които да извършва спрямо тях насилствени действия от сексуален характер.

Съдът постанови той да бъде освободен под гаранция от 1 милион долара, които да се заплатят в брой. Уайнстийн е заплатил сумата, след което е напуснал сградата на съда. Продуцентът ще трябва да носи специално устройство, следящо за неговото местонахождение. Освен това ще му бъде забранено да пътува извън пределите на щатите Ню Йорк и Кънектикът.

Коментари

Задължително поле