Хасан Адемов: Очевидно е, че има напрежение в ДПС

Кадър: NOVA

„Очевидно е, че има напрежение в партията. В становището на тези 17 колеги, в което аргументират защо не участваха в заседанието, ясно е записано, че спешно трябва да бъде възстановено нормалното функциониране на колективните органи на партията”. Това каза бившият депутат от ДПС и ексминистър на труда и социалната политика, в ефира на NOVA.

„Аз съм на страната на ДПС. Проблемът не е на коя страна си, а как ДПС се озова в тази ситуация”, заяви Адемов.

„На последната национална конференция бяха избрани двама съпредседатели, които са със съвършено различни профили. Това разминаване е в основата на напрежението”, смята той.

Според Адемов избирателят иска да чуе, че ДПС е в „топ форма и се ръководи от колективни органи, без индивидуални решения”.

„Тези 17 колеги смятат, че сегашното ръководство е избрано в противоречие с Устава. Според тях парламентарната група няма легитимност да реши да вземе мандата”, каза Адемов и допълни, че една от най-важните 4 точки в становището на 17-те депутати е, че трябва да има два подписа (на двамата съпредседатели) под сключените споразумения, а решенията да се взимат на базата на дискусия и диалог.

По думите му ДПС се характеризира със силното усещане за свобода. „Тя е заложена в генетичния код на привържениците на партията”, коментира още Адемов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика