Хасан Азис: ДПС ще се срещне с Радев относно изборите

Кадър от bTV

Имаме покана от президента за среща с ръководството на нашата партия. Тази среща ще се състои. Готови сме за всякаква дата за изборите. Това каза в "Тази сутрин" по bTV Хасан Азис, зам.-председател на ДПС и зам.-председател на Националното сдружение на общините в България.

ДПС няма да прави безпринципни коалиции, включващи националисти, категоричен бе той. "Управителният съвет на Националното сдружение представи своите виждания по отношение на организацията на изборите. Кметовете на общини реално организират самия изборен процес – от получаването на изборните книжа до предаването им", каза Хасан Азис.

По думите му общините трябва да бъдат гарантирани със здравен протокол за минималните санитарно-хигиенни изисквания. "Ако нямаме такъв, не може да гарантираме на избирателите безопасното провеждане на изборите", допълни той. "Нуждаем се от разписани процедури за провеждането на изборите. Не се съмнявам в подготвеността на кметовете на общини. Трябва да имаме споделена отговорност и гарантиране на безопасността, което ще доведе до повишаването на избирателната активност", смята Хасан Азис.

 

Коментари

Задължително поле