Хасковлията, обвинен в купуване на гласове, остава за постоянно в ареста

Снимка: Архив

Съдът в Хасково остави в ареста мъж, който предложил 15 лв. на съседка, за да гласува. Жената, която отказва да покаже лицето си, ни казва, че никога не ходи да гласува, съобщава bTV . Този път обаче не успяла да устои на офертата на съседа ѝ Марин Ангелов.

Мъжът я накарал да си вземе личната карта, за да отидат да гласуват – срещу възнаграждение от 10-15 лв. До гласуване така и не се стига, тъй като жената е спряна когато влиза в тъмната стаичка с телефон. Марин е арестуван и отрича да е предлагал пари срещу глас.

По думите на Марин, той отишъл с жената до секцията, за да може и той да гласува. Жената разказа, че Марин ѝ посочил да гласува за "бюлетина номер 20 и 22". По думите ѝ той е щял да получи пари и от други хора за организирания вот.

Днес жената съжалява за това, че е била манипулирана да гласува. Прокурорът в Районната прокуратура Емилия Генова обясни, че обвинението на Марин е за предлагане на имотна облага в размер на 15 лв., с цел да бъде упражнен незаконен вот в полза на определена политическа партия.

Коментари

Задължително поле