Хачанов забърка дипломатически скандал на Australian Open

Руският тенисист Карен Хачанов забърка дипломатически скандал на Australian Open. Тенис съюзът на Азербайджан изпрати официално искане до лидерите на турнира той да бъде дисквалифициран заради посланието му послание с политическо съдържание, написано на една от камерите веднага след победата над Себастиан Корда на четвъртфиналите.

Хачанов написа: „Бъди силен Арцах! Не губете надежда и дръжте Арцах!" Арцах всъщност е арменското име за Нагорни Карабах, територията в Азербайджан, където живее основното арменско население и където има постоянни протести и конфликти. 

„Баща ми и дядо ми са арменци, ходил съм там много пъти. По този начин искам да се солидаризирам с моя народ“, каза Хачанов на пресконференцията след мача.

„Хачанов злоупотребява с обичая да пише пожелания и емоции и го използва за лични каузи“, гласи част от реакцията на Азербайджанския тенис съюз. Хачанов ще играе на полуфинал с Циципас в петък. Той често се включва в обществени скандали като този за ваксинирането на Новак Джокович, за отстраняването на руските тенисисти от Уимбълдън, замразяването на ATP точките и други. Едва ли организаторите ще решат да го отстранят от турнира. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена