Хванаха дилър номер едно на хероин в Пазарджишко

Снимка: Архив

Криминално проявен и известен на полицията мъж е задържан за наркоразпространение в Пазарджик. Полицейските действия са резултат от предварителна работа на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при областната дирекция, съобщиха от МВР.

Вчера екипите пристъпили към акция и задържали в Пазарджик Й.И./39 г./. Той е криминално проявен и осъждан за различни престъпления: склоняване към проституция, причиняване на телесна повреда, подправяне на парични знаци, притежание на наркотици. В процеса на работа е изяснено, че Й.И. изпълнявал ролята на един от основните дилъри на хероин за територията на цялата област.

Й.И е задържан първоначално за срок от 24 часа, като прокуратурата е удължила задържането с още 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Процесуалните действия по документиране на престъпната му дейност продължават. От началото на годината това е девети случай за задържан за наркоразпространение на територията на областта. Спецоперацията е проведена под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Коментари

Задължително поле