Хванаха 1200 кг тютюн за наргиле за 600 хил. лв. без документи на "Капитан Андреево"

?

Отклоняване от митнически режим „Транзит" на 1200 кг тютюн за наргиле на стойност около 600 000 лв. разкриха митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево". Това съобщиха от Агенция "Митници".

Акцизната стока е превозвал по документи товарен автомобил с латвийска регистрация. Камионът е пристигнал на Митнически пункт Капитан Андреево на 18.03.2018 г. сутринта на трасе „Изход товарни автомобили", управляван от латвийски гражданин. Шофьорът на камиона е декларирал, че превозва  от Латвия за Турция през България 24 пакета, съдържащи по 50 кг тютюн за наргиле с общо нетно тегло 1200 кг, както и друга стока, за които е представил фактура и транзитна декларация.

При последвалата митническа проверка на превозното средство и товара със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват индикации за несъответствие на съдържанието с декларираните стоки. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители установяват, че в товарното помещение на камиона е налице останалата стока, но липсва декларирания тютюн за наргиле.  Т.е. тютюнът за наргиле е отклонен от митническирежим  „Транзит".

Срещу шофьора на камиона - латвийски гражданин, с инициали К.К., е съставен акт за установяване на административно нарушение. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за извършване на нарушението. Работата по случая продължава.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право