Хванаха 68-годишен с над 40 грама кокаин и везна в колата

Снимка: Архив

68-годишен мъж е задържан от полицията в Разград с 43,40 грама кокаин. Наркотичното вещество е намерено при претърсване на автомобила му „Мерцедес”, който бил спрян за проверка към 18,40 часа във вторник в село Ушинци.

Водачът от село Ясеновец Матьо М. имал в колата си и електронна везна.

Към момента това е най-възрастният мъж, задържан заради наркотици в района на Разградско.

Според една от работните версии кокаинът е бил предназначен за клиенти от селото му, което се слави с богатите си фамилии, големи палати и скъпи возила.

Преди време жени от района изкарваха сериозни финансови средства с т.н. „алоджийство”, познато още и като „булки по интернет”. Жени от всякакви възрасти си намираха в сайтове чужденци, представяйки се на млади и ограбени от живота девици. Обещаваха да им пристанат, а подмамените мъже пращаха пари, за да им помагат да се справят с житейски несгоди. Подпомагането продължаваше доста време, като булките все не можеха да заминат за страната на зажаднелия за любов мераклия, лековерно хванат в измамна схема. През годините имаше жени, изкарали и по над 300 000 лв., мамейки десетки мъже от къде ли не. Много от тях застанаха пред съда за недекларирани доходи и съответно неплатени данъци. Не е изключено след залеза на този бизнес, сега в региона да се правят опити за други видове дейност отвъд закона.

Хванатият с кокаина пък преди се бил занимавал с цигари без бандерол, а някога и със спекула.

От Апелативна прокуратура във Варна съобщиха, че мъжът е привлечен като обвиняем. Ще бъде задържан и за срок от 72 часа, след което ще иска от съда да го остави в ареста.

Коментари

Задължително поле