Хиляди левове хвърчат от тераси в Монтана, апаши ги събират

Снимка: Архив

Пенсионери, излъгани от нагли апаши, че помагат на полицията да залови телефонни измамници, хвърлят пачки с левове и валута през прозорци и тераси в Монтана. Само за последните два дни четирима жители на областния град са метнали през балконите си над 17 000 лева. В единият от случаите служителите на МВР са заловили измамника докато прибирал банкнотите в джоба си, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В понеделник към 16 часа непознат се обадил на домашния телефон на 84 годишния Кирил Е. в Монтана и го засипал със заплахи, че, ако не им даде всичките си пари, в дома му ще нахлуят апаши, които ще отрежат ушите на него и близките му, ще ги измъчват и убият. Дядото и семейството му изпаднали в ужас, но след малко се обадил друг мъж, който се представил за началник на Криминална полиция и ги успокоил. Той обяснил, че полицаите следят групата, която ги заплашва, и за да ги залови с доказателства, трябва да им дадат парите си. Пенсионерът извадил спестените си 1300 лева и ги метнал през задната тераса на апартамента.

Същия ден непознат мъж, който се представил за „майор Петров” се обадил на 80 годишната Младенка И. в Монтана. Мнимият полицай съобщил на бабата, че дъщеря й е претърпяла злополука и трябват 30 000 лева, за да се оправи. Старицата признала, че има само 315 лева и ги хвърлила през балкона в найлонов плик. Криминалистите обаче имали информация за готвената измама и арестувала 43 годишният Георги В. от Добрич след като взел парите. И за двете измами са образувани досъдебни производства.

В понеделник от набезите на телефонни измамници пострадаха още двама жители на Монтана. Убедени, че помагат на МВР да залови апаши, те изхвърлиха през балконите си 15 500 лева в български пари и валута.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право