Хиляди празнуваха Нова година в центъра на Търново

Кметът Даниел Панов: Нека заедно градим авторитета на Старата столица

Хиляди великотърновци и гости на града празнуваха настъпването на новата 2020 година в центъра на старопрестолния град. Атрактивна програма, съчетаваща музика, лазерни ефекти и пъстра заря, бе организирана от Община Велико Търново. За девета поредна година кметът на старата столица Даниел Панов посрещна Нова година на площад „Майка България“, заедно със своята съпруга Даниела и своите съграждани.

„Щастлив съм и се вълнувам, защото отново сме заедно с вас, скъпи великотърновци. 2019 година беше успешна за нас, защото сбъднахме мечтата на нашите предци – Велико Търново бе официално признат за историческа и духовна столица. Този успех чертае много нови пътища и дава много възможности пред любимия ни град“, обърна се към хората Даниел Панов. Той благодари на обществениците от инициативния комитет, взели присърце родолюбивата идея, както и на всички, които през годините са се посветили на каузата за историческа и духовна столица.

Велико Търново продължава да се развива, раждаемостта е висока, населението се увеличава. Всичко това се дължи на факта, че сме заедно. Нека през 2020 година надградим добрата поставена основа и да работим с още по-силни темпове в името на любимия ни град и за доброто бъдеще пред децата. Нека продължаваме да градим авторитета на Велико Търново. Благодаря ви, че обичате Старата столица“, каза още Даниел Панов. Той пожела на великотърновци да бъдат здрави, добри в мислите и делата си, да обичат и да бъдат обичани, да опазват традициите и обичаите, а 2020-а година да бъде здрава, мирна и успешна.

Празничната програма започна с изпълненията на дует „Инилия“, а точно в полунощ ефектна заря обагри небето над старопрестолния град. Музикантите и солистите от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ поведоха празничното хоро, продължило над 30 минути. Кулминация на новогодишното шоу бяха изпълненията на обичания изпълнител Владимир Ампов – Графа, както и ефектно лазерно шоу. Подготвена бе вкусна празнична почерпка с банички с късмети, вино, пиво и сладкарски изделия.

Коментари

Задължително поле