Хиляди в защита на зимния туризъм

Опашката от камиони и леки автомобили става километрична

СИМИТЛИ. От кореспондента на ТРУД за Благоевград

Близо 5000 жители на зимните общини от Благоевградска област се събраха на междунариодния път Е-79 в подкрепа на решението на правителството от 28 декември, с което одобрява частичното изменение на плана за управление на Национален парк "Пирин". Хората се намират край Симитли, на разклона за Банско и затвориха пътната артерия, която води към Гърция.

Образувала се е километрична колона от леки автомобили и тирове, предава кореспондетът на "Труд" за региона.

Без оглед на партийна принадлежност, всички 14 кметове на градовете в област Благоевград са при хората, за подкрепят каузата за развитието на зимния туризъм и да изразят протеста си срещу лъжите на зелените. Сред кметовете са представители на ГЕРБ, БСП, ДПС и дори на Реформаторския блок.

"Омръзна ни да слушаме лъжите на зелените. Те тръбят, че ще бъдат изрязани над 40 % от територията на Пирин планина. Това е безумна лъжа. Втората им лъжа е, че ще бъдат изсечени голям брой вековни дървета - пак глупости. Има вече идеен проект, който показва, че голяма част от новата кабина ще мине успоредно до старата. Това е най- добре измисления вариант, който щади природата и дърветата. Освен това този проект ще мине през всички екологични експертизи и оценки, така че да бъде избран най-оптималния вариант за кабинковата линия", обявиха протестиращите.

"Истината е,че тъй наречените еколози искат да съсипят Банско, да няма туризъм, да няма икономика, те не се интересуват от хората и от развитието на региона", коментират още хората.

Банскалии заявиха още, че са гневни, че стават заложници на една мръсна политическа игра от страна на зелените мафиоти: „Тия протестират, за да защитят парите си, които им плащат отвън, защото иначе, ако останат без финансиране ще умрат от глад"

Сред множеството има и възрастни хора, които казват: „Ние имаме най-голяма сметка да си пазим природата и планината, защото тук живеем, от това се изхранваме, а и тук ще останат и нашите деца, така че нямаме сметка да съсипваме планината. Но тези викащи в София, преследват нечестни цели и сме удивени, че някой вообще им обръща внимание".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България