75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Отсрочват заеми до 3 или до 6 месеца Банките преценяват според досието на клиента

Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за виновен

Путин с нови мерки за подпомагане на гражданите и бизнеса на Русия

Президентът Радев утвърди закона за актуализацията на държавния бюджет Указът за промените в Закона за извънредното положение ще бъде обнародван утре в "Държавен вестник"

За 15 дни вдигнаха на крака жена с COVID-19 39-годишна излекувана в Бургас

Рулетките без отложени налози

По-кратка пролетна ваканция за учениците, ще почиват от 17 до 20 април

Правосъдният министър Данаил Кирилов: 5 г. не проверяват системата за дела (обзор)

ЕК препоръчва несъществените пътувания до ЕС да останат ограничени до 15 май

300% ръст на онлайн покупки на фитнес уреди

Зайци с маски украсиха Смядово

Томислав Дончева: В момента се мисли за допълнителна подкрепа за малките предприятия

Стоян Мавродиев за поисканата му оставка: Премиерът е бил сериозно подведен от предоставените му анализи

Хиляди сърби на протест срещу Вучич Опозицията свика демонстрация заради “авторитарното управление” на президента

Държавният глава не иска среща с недоволните

Въпреки снеговалежа хиляди сърби излязоха в събота вечерта в Белград на протест срещу “авторитарното управление” на президента Александър Вучич и неговите предполагаеми действия срещу опозицията и медиите, предаде АФП.

Демонстрацията, която се проведе втори пореден уикенд, беляза първото значително публично недоволство в Сърбия от пролетта на 2017 г., когато хиляди млади жители на сръбската столица протестираха в продължение на седмици срещу президентската победа на Вучич. Настоящата акция бе свикана от опозиционни партии, след като един от техните лидери – Борко Стефанович, бе пребит на митинг в страната миналия месец.

Опозиционният Алианс за Сърбия (АЗС) – обединение на партии от целия политически спектър, обвини нападателите на Стефанович, че са привърженици на Сръбската прогресивна партия на Вучич. Начело на тълпата бяха няколко политици, сред които бившият външен министър Вук Йеремич и бившият кмет на Белград Драган Джилас.

Вучич (48 г.) бе твърдолинеен националист, който днес вече заема проевропейски позиции и подкрепя членството в ЕС. Критиците му твърдят, че е установил авторитарно управление и е поел пълен контрол над медиите, използвайки ги за кампания срещу опонентите си. Участници в протеста носеха плакати с надписи “Вучич – крадец!”, но някои от тях признаха, че не очакват да предизвикат особена промяна.

Демонстрантите се опасяват, че президентът може да свика предсрочни парламентарни избори с предрешен резултат. По-рано той заяви, че няма да се среща с представители на опозицията, дори те да изкарат 5 млн. души на улицата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.