Хиляди хора се събраха на музикален фестивал в Ухан (СНИМКИ)

Хиляди хора присъстваха на първия ден от музикалния „Фестивал на ягодите“ в китайския град Ухан в събота, предава Reuterts.

В топлото време през първия ден на петдневния празник Първи май в централния китайски град Ухан хиляди танцуваха, пееха и крещяха от възторг, докато някои от любимите им изпълнители излизаха на сцената.

Фестивалът се завръща в Ухан, след като беше проведен онлайн миналата година заради противоепидемичните ограничения.

Представител на организаторите заяви пред Reuters, че тази година присъстват около 11 хиляди души. Някои зрители бяха с маски, но много и без покритие за лицето.

Хората в Ухан, където COVID-19 се появи за първи път, преживяха повече от два месеца строги ограничения по време на първото блокиране в света, предизвикано от коронавирус. Оттогава градът е почти напълно чист от вируса, според официалните данни. Това е и общата тенденция през последните месеци в цялата страна, която отчита само няколко спорадични огнища.

„Миналата година ние (в Ухан) страдахме от коронавирус“, каза 23-годишният студент и жител на Ухан Гао Ючен.

"Не беше лесно да стигнем до състоянието, в което сме днес. Хората тук положиха огромни усилия и платиха висока цена. Затова се чувствам много развълнуван да бъда тук (на фестивала)", каза Гао.

Двудневното събитие събира добре познати и не толкова известни местни певци и състави на три сцени в парка „Гардън Експо“ на Ухан. По време на националния празник в други градове, включително Пекин, се провеждат също събития под името "Музикален фестивал на ягодите".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия