Хиршер идва в Банско като №1 в Световната купа

Албер Попов се закани да даде максимума от себе си и да зарадва българската публика със силен резултат.

Марсел Хиршер ще дойде в Банско като лидер в класирането за голямата Световна купа и за малкия кристален глобус в гигантския слалом. Стартовете са от петък до неделя в пиринския ни курорт.

С осмото си място в паралелния слалом в Стокхолм преди два дни австриецът предсрочно си осигури малката световна купа в слалома. В подреждането за големия трофей Хиршер има 1248 т. Втори е французинът Алекси Пентюро (768), а трети е норвежецът Хенрик Кристофершен (693).

Освен Хиршер в Банско ще карат още двама актуални световни шампиони от швеския курорт Оре – Пентюро, който стана първи в комбинацията и италианецът Доминик Парис, №1 на супер-Г.

Същевременно Алберт Попов, който този сезон поднесе приятната сензация с шестите места на слалом в Кицбюел и Шладминг, направи пълноценна тренировка на гигантски слалом. А Йоан Тодоров пробва скоростни спускания, после и слалом. „Чувствам се супер, условията тук са пефректни“, заяви Попов.

В събота Алберт ще има среща с феновете си и ще раздава автографи в шатрата на „Милка“ от 12,15 часа.

А за утре е предвидена свободна тренировка по състезателното трасе.

Микаела Шифрин пък ликува в паралелния слалом в Стокхолм от Световната купа в алпийските ски, с което спечели за шести път малкия кристален глобус в дисциплината. Надпреварата бе в градски условия, а на финала американката отстрани представителката на домакините Анна Свен Ларсон само с 0.01 секунди по-добро време. Първи при мъжете е швейцарецът Рамон Ценхойзерн, който влезе в драматична битка с олимпийския шампион от Пьонгчанг 2018 Андре Мюрер (Швеция). 36-годишният скандинавец обаче не завърши.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт