Холандска инвазия в София

Дни преди световната квалификация между България и Холандия фенове от Ниската земя окупираха София. Още от сряда вечер се наблюдава инвазия на привържениците. Десетки запалянковци с инициалите на отбора на „лалетата“ бяха засечени по столичните булеварди, заведения и бирарии. Най-нетърпеливите фенове на Холандия пристигнаха дни преди съботния сблъсък на Националния стадион „Васил Левски“. "Оранжевите" използваха възможността да се потопят в родната култура и да се запознаят с града, в който Холандия никога не е записвала победа. От три домакинства имаме две победи и веднъж сме давали точка на „лалетата“.

Въпреки статистиката Холандия е фаворит, заяви Николай Михайлов. Очакванията са именно стражът на втородивизионния турски „Мерсин“ да пази нашата врата в събота.

„Един отбор има какво да губи в предстоящия мач и това не е нашият - каза Михайлов, който е добре познат в Холандия от престоя в „Твенте“. - Имах оферти да се върна в Ниската земя, но те не са финансово привлекателни в сравнение с турските. Този отбор на Холандия не е толкова силен, колкото преди години. Въпреки това те са фаворити в събота. Имат своите проблеми и ще опитаме да се възползваме от тях.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ