Холивудска актриса роди „гладно“ бебе

Дени Мендез е първата тъмнокожа мис Италия

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Дени открива д-р Емилова и България по съвет на приятел от световния артистичен елит. Той е италианец и от години идва инкогнито в медицинския център на лекарката за справяне със стреса и пълна детоксикация. Дени и спътникът й в живота Оскар Дженерале - продуцент в киното, живеят между Рим и Лос Анджелис, и с интерес приели да се доверят на споделеното от техния близък. Че в Европа има отлична комбинация от високо медицинско ниво, денонощна грижа, уникална за здравето програма и зареждаща природа.

За Дени това било истинско откритие и шанс да се отърси от напрегнатия график на всекидневието. Тя работи от съвсем млада и има зад гърба си двадесетина филма, телевизионни продукции за RAI UNO, изяви на италианска театрална сцена.

През този месец се очакват на екран три холивудски продукции с нейно участие. Жанровото им разнообразие е най-точен измерител на разностранните таланти на Мендез. “Убий бързо” е класически екшън, “Отрова от рози” има комични елементи, третият филм е драматичен. Сред екранните партньори са звезди като Джон Траволта и Морган Фрийман. Една от трите последни роли на Дени е на лекар в спешна помощ. Дори и само в образ да си лекар е огромна отговорност, споделя тя и прави паралел с изкуството на д-р Емилова. Защото да си съпричастен с болката и да се бориш с нея е повече от занаят, убедена е актрисата. Тя е впечатлена, че българската лекарка се ангажира със случаи на анорексия, булимия, диабет и още, нелечими от официалната медицина болести.

Заедно със съпруга си Дени е слушала с интерес всички лекции на д-р Емилова и твърди, че наученото е променило цялото й съзнание. Не просто отношението към храната, а стъпките, които сам трябва да извървиш до щастието да си здрав, работоспособен и с дух, над който няма ограничения. Самата лекарка прилага всичко, което представя пред пациентите върху себе си и това е най-убедителното обяснение за ефектите на плодолечението, споделя жената.

При първото си идване в медицинския център през лятото на 2013 г. Дени има силно главоболие, невроза, безсъние със сутрешна отпадналост и умора, хроничен фарингит и повишени нива на “лошия” холестерол. Нищо различно от често срещаните при много натоварените градски хора оплаквания. Но жената имала и миомни възли, заради които желаната бременност не настъпвала. След първите 17 дни на плодове, чай и мед и 10-дневно захранване, много от оплакванията изчезнали. Подобрил се сънят, главоболието не било така мъчително. Цяла година след срещата с д-р Емилова жената не хапнала никакво месо. “Лекарката не е крайна в съветите си и най-подробно обяснява как веднъж седмично може да се консумират животински продукти от гарантиран източник, но за себе си избрах да не се докосвам до тази храна”, казва Дени.

След втората 10-дневна програма в медицинския център през 2014 г. ехографско изследване показало, че миомните възли са намалели. Но жената решила да се оперира с надежда, че забременяването ще настъпи по-бързо. По пътя към желаното майчинство преминала и през два спонтанни аборта, но чудото дошло, след като двамата с бащата направили заедно плодолечение при д-р Емилова. “Разбрахме, че детоксикацията е задължителна по пътя към родителското щастие и както казва българската лекарка, то започва още с мисълта да създадеш живот”, спомня си Дени лекцията за репродуктивните проблеми.

И така през 2016 г. се ражда още едно от “гладните” бебета на д-р Емилова. Определението е от статия на списание “Ева” за невероятните случаи на излекуван стерилитет с плодове, чай и мед и здравословно хранене. Без мъчителни процедури, без хормони, без стрес и обезверяване. Бебето нарекли Наяра - най-желана, и още според древна испанска традиция- кралица на цветята и реките. Още на 8 месеца Наяра направила първото си международно пътуване - до медицинския център в България. Майка й този път трябвало да свали килограми, защото й предстоели снимки за филм. Дени влязла много бързо във форма. Фигурата й отново била впечатляваща след бременността, чувствала се отлично, а резултатите от изследванията показали, че е здрава без лекарства. До следващото си идване с мама при д-р Емилова момиченцето отказвало да яде зеленчуци. Но в България отстъпило пред упоритостта на Дени и започнало да приема полезната храна. Родителите се надяват, че малката ще поеме техния път в здравословното хранене. А това сигурно ще се случи, защото двегодишната Наяра е любимка на екипа и пациентите в медицинския център, и вече знае няколко български думи. Малката е впечатляваща хубавица като майка си.

Преди време Дени Мендез е избрана в жестока конкуренция за мис Италия и е първата цветнокожа носителка на престижната титла. Отличието предизвикало шок сред по-консервативните кръгове, но това не обезсърчило красивата жена, а станало полезно предизвикателство за активността й да се отстояват равните права. Тя казва, че винаги се е чувствала италианка - италианец е баща й, майка й е от Доминикана. Дени е наясно, че темата за разбирателството и хармонията в мултикултурна среда е много деликатна, но е убедена, че пътищата за преодоляване на бариерите са отворени и нейната титла в конкурса за красота е един от тях, извън клишетата.

В медицинския център Дени обикнала българските народни хора. Казва, че нашите традиционни танци, музиката и контактът между всички, заловени за ръце, дават хармония на душата. В дома си редовно гледа български тв канал с народна музика. Далеч от България прави и сутрешните упражнения, изпълнявани от д-р Емилова с пациентите. А те задължително завършват с хоро.

Жената е променила дотолкова хранителните навици в дома си, че сама се е изненадала от установените различия. В Лос Анджелис е почти задължително да си вегетарианец или веган, споделя тя. Дори се стига до крайности. Но от д-р Емилова съм разбрала, че най-важно е качеството на вложените продукти и мярката във всичко. “Малко истинско сирене или мляко няма да ни навреди”, обяснява Дени, за която любимо ядене през последните години е шопската салата.

В медицинския център тя е водила и майка си. Жената получила три инсулта преди 5 години, но с програмата на българската лекарка състоянието й значително се подобрило. Добрите резултати се запазили и при следващото си идване Дени ще е отново заедно с нея. Желание да дойде в медицинския център изразила и сестра й, защото искала да спре пушенето. А Дени и Оскар споделят идея медицинският център да заработи на италианския остров Иски, известен с термалните си води и чистата природа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве