Холивудското училище за звезди „Лий Страсбърг“ отново в България

Кристина Верославова с Бояна Авджиева.

Наши актьори се обучават по метода на Ал Пачино и Мерилин Монро

Курсът ще се проведе в София между 15 и 28 юли

След успешнотo първо издание и огромен интерес, най-известният институт по актьорско майсторство “Лий Страсбърг”, който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, се завръща в България. Курсът ще се проведе в София между 15 и 28 юли, а участниците ще могат да работят лично със Дейвид Лий Страсбърг, син на легендарния Лий Страсбърг и директор на института в Лос Анджелис, който ще води присъствени класове за първи път на територията на Балканския полуостров. Курсът ще даде шанс на всеки, който има интерес към актьорското майсторство, да се докосне до “Метода” - техниката, предпочитана от едни от най-легендарните актьори на Холивуд. Организатори на уъркшопа са актрисатa Кристина Верославова, позната от сериалите “Татковци” и “Вина”, и продуцентът Николай Мутафчиев.

Лий Страсбърг, известен още като гуруто на актьорското майсторство и бащата на “Метода”, дава на света едни от най-знаменитите актьори на всички времена. Сред най-известните ученици на “Метода” на Страсбърг са Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон, Лейди Гага и много други.

Ще работят лично с Дейвид Лий Страсбърг.

Курсът ще завърши с представление, в което актьорите ще изиграят пред публика разработените от тях сцени. Както първото издание, така и предстоящото ще даде възможност на един от участниците да спечели едногодишна стипендия за обучение в Института за театър и кино в Лос Анджелис. Бояна Авджиева стана първата българка, спечелила стипендия за едногодишния курс в САЩ от миналото издание на курса. Сред другите участници бяха Калин Врачански, Стефани Ивайло, Ирен Кривошиева, Ясен Атанасов, Жаклин Дочева и други. Проектът е подкрепен от Столична Община - Програма Култура.

Партньор е Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов” (HAТФИЗ), където ще се проведат занятията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица