Отрицателна инфлация заради евтините горива Цената на парното е с 15% по-висока от миналия сезон

Катастрофа с турски камион затвори за пет часа движението на „Дунав мост“ 

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 13 декември 2018

Премиерът на Македония прие делегация на Южното крило на обединените сили на НАТО

Живеем в пренаселени домове Две трети от младежите нямат собствена стая

Вълчев: В момента има три инструмента на принуда родителите да изпращат децата си на училище, които не са достатъчни

Интензивен трафик на товарни автомобили по границите на България

60 хил. подкрепиха строителите Председателят на парламента, регионалният министър и шефът на пътната агенция застанаха зад професионалистите

„Кроношпан“ изгражда автоматична станция за контрол на въздуха Местоположението й ще бъде уточнено с Община Велико Търново

6 г. затвор за незаконно производство на цигари

Деканът на Медицинския университет е законно избран Решението не подлежи на обжалване

И Испания ще вдига минималната работна заплата

Мая Манолова наградена за „модна икона“ в политиката

База на НАТО на българския бряг няма да е приятно за Русия (обзор) Светът разбра, че мечки не ходят по улиците на Москва

МВР: Нивото на терористична заплаха в България остава ниско

Храните излизат от сивата зона

Министърът на земеделието и храните проф. Христо Бозуков

Качеството и безопасността на храните е един от основните акценти на изложбата „Фудтех 2017“. Няколко събития от съпътстващата програма са посветени на темата, която стана повече от гореща след масовото недоволство на потребителите и проверките, показващи сериозни нарушения при производството им. Дискусионен клуб ще обсъжда измамите с храни, последствията от тях за здравето на хората и начините за ограничаване на сивия бизнес в бранша утре от 14 ч. На форума в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив ще присъстват министърът на земеделието и храните проф. Христо Бозуков и националният омбудсман Мая Манолова.

Стандартите за производство и търговия с храни, за употреба на добавки и за съдържание на етикетите ще се разискват утре. Същия ден има симпозиум, на който ще бъдат представени иновации в хранителната наука, техника и технологии. Как да се променят използваните формули за храните, за да се намали съдържанието на сол, мазнини и други вредни съставки, ще обсъждат експерти на кръглата маса „Знания, които ни помагат да направим информиран избор“.
Конференция на тема „Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето“ е включена в програмата на Деня на биологичното земеделие, който ще се проведе на 24 февруари в рамките на „Агра“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.