Храните излизат от сивата зона

Министърът на земеделието и храните проф. Христо Бозуков

Качеството и безопасността на храните е един от основните акценти на изложбата „Фудтех 2017“. Няколко събития от съпътстващата програма са посветени на темата, която стана повече от гореща след масовото недоволство на потребителите и проверките, показващи сериозни нарушения при производството им. Дискусионен клуб ще обсъжда измамите с храни, последствията от тях за здравето на хората и начините за ограничаване на сивия бизнес в бранша утре от 14 ч. На форума в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив ще присъстват министърът на земеделието и храните проф. Христо Бозуков и националният омбудсман Мая Манолова.

Стандартите за производство и търговия с храни, за употреба на добавки и за съдържание на етикетите ще се разискват утре. Същия ден има симпозиум, на който ще бъдат представени иновации в хранителната наука, техника и технологии. Как да се променят използваните формули за храните, за да се намали съдържанието на сол, мазнини и други вредни съставки, ще обсъждат експерти на кръглата маса „Знания, които ни помагат да направим информиран избор“.
Конференция на тема „Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето“ е включена в програмата на Деня на биологичното земеделие, който ще се проведе на 24 февруари в рамките на „Агра“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.