Християн Мицковски: Северна Македония не е в ЕС не само заради международните отношения, но и заради престъпността и реката в страната

В рамките на новините по македонската телевизия "Алфа" председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски разказа за няколкодневното си посещение в страните от региона, както и за темите, които са били  обект на разговори с премиерите Янез Янша (на Словения), Виктор Орбан (на Унгария) и Андрей Пленкович (на Хърватия), цитира думите му македонското електронно издание “Нетпрес“.

Мицковски подчерта, че срещите с лидерите от региона са били ползотворни и те са споделили своя опит по отношение на здравната криза, както и на икономическата криза, която е налице във всички страни в Европа.

Той също така посочи, че страните от региона са се справили с кризата по съвсем различен начин от този, прилаган в Македония през последните десет месеца. "Страни като Хърватия, Унгария и Словения са примери за това как една страна трябва да се справи със здравната и икономическата криза, благодарение на добрата организация, компетентността на персонала и силното желание да се намерят конкретни и правилни решения", каза Мицковски.

Според него впечатленията, които той е получил от посещението си в тези страни, са, че страните от Европейския съюз не обвиняват Македония само по отношение на спора за името и историята с Гърция и България, а поради огромната престъпност, което несъмнено се шири в страната, превзетата съдебна система. и бизнес сделките на Зоран Заев като министър-председател на страната.

Мицковски добави, че Република Македония трябва да научи и да прилага това, което страни като Хърватия, Словения и Унгария правят в такива ситуации от години, за да не преживява обществото тектонични смущения и това да предизвика здравен и икономически колапс.

„Факт е, че Република Македония не е част от европейското семейство само защото в страната процъфтяват престъпността и рекетът, а не защото международните спорове все още не са разрешени. Това е основният фактор за стагнацията на Република Македония", заключи Мицковски.

 

Коментари

Задължително поле