На 24 февруари 2019 да почерпят

Мартин, покровителят на българите в Европа Председателят на фондация “България” издава 2 списания, за да подпомогне бедстващи сънародници

Предупреждение за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Христо Бозуков: ЕК може да спре плащанията по програмата за селските райони

Нарушения на Закона за обществените поръчки са открити в почти всички структури на земедеслкто министерство. Това обяви служебният министър Христо Бозуков по БНТ. По думите му в повечето случаи става въпрос за слаб административен контрол и нарушена финансова дисциплина.

„Има възлагане на поръчки на външни фирми. В някои случаи те са необходими, поради липса на капацитет, но в много други, както например в „Изпълнителната агенция по горите“ имаше едно предложение да се направи поръчка под 30 000 лева – да се извърши анализ, който спокойно може да се направи от структура на министерството на земеделието“, каза Христо Бозуков.

Драстични нарушения в работата на доскорошното ръководство на „Напоителни системи“, скандални обществени поръчки за юридически услуги за един милион лева. Това са част от нарушенията, разкрити при направената проверка в рамките на последния месец в Земеделското министерство.

Проверяващите са установили, че не е била направена и оценка на програмата за селските райони за периода 2007-2013 г., което означава, че ако не се вземат спешни мерки, ЕК може да спре плащанията по нея. Въпреки това земеделският министър обеща, че забавяне на плащанията за фермерите няма да има.

Двама души от дружество „Напоителни системи“ едновременно били на договор като държавни служители в Министерството, но получавали пари и от „Напоителни системи“. На единият от тях за пет месеца са били изплатени близо 19 хил. лева само от „Напоителни системи“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ти Бозук да не си брат на Курнелия?А бозук на майчин език означава развален.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.