Христо Гаджев: Не мисля, че вотът на недоверие към кабинета ще бъде подкрепен

"Не мисля, че вотът на недоверие към кабинета „Денков“ ще бъде подкрепен", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев пред журналисти.

"Нашата парламентарна група още преди няколко седмици обяви, че няма да го подкрепи", коментира Гаджев.

В петък парламентът не събра кворум и след два неуспешни опита за започване на работа заседанието се провали. Очакваше се в петък депутатите да прегласуват проекторешението за вот на недоверие към кабинета „Денков“ "заради неспособността на правителството да гарантира националната сигурност и отбраната на страната“. Ден по-рано отново липса на кворум възпрепятства парламента да вземе окончателно решение по внесения от опозицията вот на недоверие към Министерския съвет с премиер Николай Денков, съобщава БТА.     

Христо Гаджев, коментира темата преди заседанието на парламентарната комисия по отбрана, където депутатите ще разгледат законопроект за ратифициране на споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Споразумението е в изпълнение на решението на Народното събрание от юли т.г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика