Художниците на Бургас предлагат творби във виртуална галерия

Художниците на Бургас ще предлагат свои творби във виртуална галерия. Събраните средства, те ще дарят в подкрепа на мерките за преодоляване на последиците от COVID- 19.

"Нашите възможности не са толкова големи, колкото сърцата и душите ни, затова подкрепяме с това, с което можем - с нашия труд, с нашето изкуство", коментира Добрин Вътев, председател на бургаското Дружество на художниците.

"Призоваваме колегите да се включат в инициативата. Поканата е отворена към всички творци от страната. НХА и бургаското Дружество на художниците винаги са работили в партньорство с Общината, винаги сме били единни и неизменно свързани, заедно можем да се справим с всички предизвикателства", заяви Димо Колибаров, директор на филиала на НХА в Бургас.

По волята на дарителите, с едната част от средствата от продадените творби на бургаските художници ще бъдат закупени защитни средства за медиците на първа линия. С останалото ще бъде поставено началото на фонд за финансиране на проекти на конкурсен принцип, като една от мерките в помощ на свободните артисти.

Авторите могат да изпращат снимки на творбите, с които искат да участват, на e-mail: p.parushev@burgas.bg, или на адрес: гр. Бургас, Галерия "Г. Баев", ул. "Демокрация" № 6, с цел подготовка на виртуалната галерия.

Коментари

Задължително поле