„Родител 1“ и „Родител 2“ се появиха в системата за прием в детска градина

Дядо – балканджия размахвал пистолет в заведение и влезе в ареста за хулиганство

Николета Лозанова отново стана булка

Жена, с над 3 промила алкохол, катастрофира в София

Навесът на метростанция „Ломско шосе“ протече

Българинът с имение в Бевърли Хилс го купил за 24 млн. долара повече отколкото предишния собственик

Благо Джизъса чете за духовния живот

Община Търговище пуска търг за отдаване под наем на 366 имота за земеделски цели

Бригада от 7 души преди 56 години започва изграждането на музей „Етъра“ в Габрово Уникалната културна институция е отворена на 7 септември 1964 година и досега е посетен от почти 13 700 000 души

Десет забележителни личности от Елена са били депутати в Учредителното събрание

Спипаха дядо с незаконни пищови в ломско село

Общо 12 800 лв. са изплатените глоби за нарушенията на Беър Грилс в Рила

Велико Търново посреща нощта на Възкресение на крепостта Царевец

Пускат новия булевард „Васил Левски“ във Варна за Великден

Сидеров: Евроизборите са сложни заради отрващението на хората от корупционните скандали

Художници от България, Сърбия и Македония ще творят 5 дни сред лозовите масиви на Устина

За втора поредна година творци от България и чужбина, носещи „МИЛ“ в своите имена, се събират в пловдивското село Устина за ставащия вече традиция благотворителен пленер по живопис. Хората на изкуството пристигат по покана на собственика на винарска изба „Вила Юстина” инж. Милко Цветков в Устина, за да творят в продължение на 5 дни сред лозовите масиви, вдъхновени от красивата природа в полите на Родопите.

13 майстори на четката от 3 балкански държави ще вземат пряко участие в тазгодишното издание на пленера, а още трима дистанционно заради неотложни други ангажименти, а специални гости на събитието в Устина ще бъдат Иля Велчев и Мариус Донкин. Благотворителната разпродажба на картините от пленер „Made in Mil&Co 2017” ще бъде организирана през есента. За участие в пленера от Сърбия пристигат художниците Милица Роганович-Беба, Милена Виданович-Меме и Миливой Костич, от  Македония идва Милан Стоянов, а страната домакин ще бъде представена от Милко Христов от Лом, Милко Тодоров от Троян, Милчо Костадинов от Бургас,  Милка Венева и Людмила Поптошева от София, Милен Иванчев от Враца, Милко Матеев и Милен Маринов от Варна, Михаела Петрова от Самоков, а участие дистанционно ще вземат Цветомила Христова, Милко Добрев и Милена Велчева.

Идеята да събере заедно хора,  чиито съдби са под  закодираната сила на стария корен „МИЛ“, за първи път хрумва на поета Милко Христов. През 2014 г. той събира в алманаха  „Made in Mil&Co“  стихове от 14 поети „Мил-ковци” от България, Сърбия и Хърватска.

През 2016 година творците „адаши“ се събраха за пилотното издание на пленера „Made in Mil&Co” с ясната цел да сътворят творби, които да бъдат продадени за благотворителни каузи.  Включиха  се 11 творци от България, Сърбия и Хърватска, а 5 художника взеха задочно учaстие, изпращайки своите картини за каузата. Създадени бяха 33 картини, 14 от които бяха продадени по време на Благотворителна разпродажба “Бъди МИЛ“, организирана съвместно с Фондация „Заедно“. Картините бяха изложени в „Къщата на Етносите“ в Пловдив по време на „Дефиле на младото вино“.

Събраните средства бяха предоставени на  6-месечната Александра,  4- годишния  Емил и 4-годишния Кристиян, чиито лечения са отказани от Център „Фонд за лечение на деца“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.