Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Скенер ще изследва дали армировката на взривения блок във Варна не се е деформирала

Арестуваха мюфтията на „Ислямска държава“

Бум на хепатит в областите Стара Загора и Хасково, повечето болни са деца

Иран ще предостави на Украйна черните кутии на сваления самолет

Министър Танева : Продължаваме да търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

Арбанашката църква „Св. Атанас” прие първата си служба от десетилетия насам Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи богослужението

Неизвестни обраха митницата в Благоевград

Свищов и две села остават без вода заради авария Екипи на ВиК работят по отстраняването й

5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Мъж се е самозапалил в колата си по пътя над Асенова крепост

Европрокурорите препоръчват засилване правомощията на Цацаров

„В доклада на европейските прокурори по отношение устройството на прокуратурата има препоръки за засилване на правомощията на главния прокурор. Има и препоръки, които са крачка назад“, това каза главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с доклада за функционалното състояние на българската прокуратура, подготвян от европейски обвинители.

„По отношение на устройството на прокуратурата се виждат препоръки, които са свързани с една посока, която за нас би била доста голяма крачка назад. Знаете, че от времето на утвърждаване на стратегията, през проектите на закони за съдебна власт, до настоящия момент, общо взето сме в посока на т. нар. децентрализация. Има препоръки, които са свързани със засилени правомощия на административните ръководители, включително и при решаване на досъдебните производства и на засилени правомощия включително и на главния прокурор – нещо, което за нас поставя въпроси, които трудно можем да приемем“, заяви главният прокурор.

„В момента сме на процес на проучване на доклада. По част от нещата съм доволен, част от нещата не са такива, каквито аз очаквам. Докладът е в много посоки. Максимално обективен. На практика така както и докъдето съм стигнал в неговото четене експертите са подходили като пакет от препоръки. Те самите го уточняват, че такъв. Адресират го не само да прокуратурата, а до всички български власти, включително и парламента. Там има препоръки за промяна в законодателството и отпадане на депутатския имунитет“, каза още Сотир Цацаров.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Г-н Цацаров, наричам те господин от уважение към мундира. Та да си дойдем на приказката, ето рибката ти е подхвърлена – имам в предвид бившата еврокомисарка и настоящ министер. Имаш ли смелост да я ощипеш по меките части?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.