И в Ямбол обявиха грипна епидемия Училищата излизат във ваканция за 6 дни от утре

Луд треньор шпионирал конкурентите

Принц Хари и бременната Меган на премиерно представление на Цирк дьо Солей в Лондон

Скоулс: Моуриньо умишлено се предаде

Николай Николов: Бюджетът за спорт в София трябва да е поне 1% от общия на СО

Засякоха кражба на ток от външен контакт на къща Комшия включил удължител в контакта на отсъстващите съседи

Европарламентът призова за незабавно ратифициране на Истанбулската конвенция

Чавушоглу: Турция очаква с нетърпение да приветства Македония в семейството на НАТО

Ревност от СМС е най-вероятният мотив за убийството в „Банишора“ Извършителят е пробвал да се самоубие и през 2015 г. заради раздяла с друго момиче, каза прокурор Русинова

700 допълнителни места в детските ясли в София

РИОСВ-Бургас: Три каравани са се самонастанили до разораните дюни

„Булгартрансгаз“ регистрира дъщерна компания „Газов хъб Балкан“ Тя ще изгради ликвидна газова борса у нас

Томислав Дончев: За първите девет месеца на 2018 г. двустранният стокообмен между България и Република Македония възлиза на 550 млн. евро

Две условни присъди за 64-годишна куриерка на телефонни измамници Жената е прибрала пари и злато за над 51 500 лв. от 8 измами

Европрокурорите препоръчват засилване правомощията на Цацаров

„В доклада на европейските прокурори по отношение устройството на прокуратурата има препоръки за засилване на правомощията на главния прокурор. Има и препоръки, които са крачка назад“, това каза главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с доклада за функционалното състояние на българската прокуратура, подготвян от европейски обвинители.

„По отношение на устройството на прокуратурата се виждат препоръки, които са свързани с една посока, която за нас би била доста голяма крачка назад. Знаете, че от времето на утвърждаване на стратегията, през проектите на закони за съдебна власт, до настоящия момент, общо взето сме в посока на т. нар. децентрализация. Има препоръки, които са свързани със засилени правомощия на административните ръководители, включително и при решаване на досъдебните производства и на засилени правомощия включително и на главния прокурор – нещо, което за нас поставя въпроси, които трудно можем да приемем“, заяви главният прокурор.

„В момента сме на процес на проучване на доклада. По част от нещата съм доволен, част от нещата не са такива, каквито аз очаквам. Докладът е в много посоки. Максимално обективен. На практика така както и докъдето съм стигнал в неговото четене експертите са подходили като пакет от препоръки. Те самите го уточняват, че такъв. Адресират го не само да прокуратурата, а до всички български власти, включително и парламента. Там има препоръки за промяна в законодателството и отпадане на депутатския имунитет“, каза още Сотир Цацаров.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Г-н Цацаров, наричам те господин от уважение към мундира. Та да си дойдем на приказката, ето рибката ти е подхвърлена – имам в предвид бившата еврокомисарка и настоящ министер. Имаш ли смелост да я ощипеш по меките части?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.