Почина шуменец с овладян COVID-19

Данаил Кирилов: Случайното разпределение на дела е основен принцип в правораздаването

Ердоган засили ограничителните мерки за спиране на бързо нарастващите случаи на коронавирус в Турция

Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на директорите на ББР

Китай започва да отменя карантината в Ухан от днес

Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

Цацаров: Има петима осъдени за нападение над лекари През 2014, 2015 и 2016 година са образувани 11 досъдебни производства

Четирима са осъдените за нападение над лекари – 2 условно и на двама е наложена глоба. През 2014 г. са били образувани 5 досъдебни производства за посегателство срещу медицински специалисти при и по повод на изпълнение на тяхната служба. Осъдени са 4 лица, от които 1 ефективно, 1 условно, 1 на пробация и 1 на глоба. През 2015 г. са образувани 4 досъдебни производства, осъдено е 1 лице на глоба. През 2016 г. са образувани 2 досъдебни производства. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров след работната среща в прокуратурата във връзка със зачестилите нападения над лекари.

„В работната среща, освен представители на Прокуратурата, участваха министърът на вътрешните работи, министърът на здравеопазването и ръководителите на най-големите болнични заведения на територията на София“, посочи Цацаров, цитиран от „Фокус“. „Постарахме се да погледнем нещата по веригата – от болничните заведения до наказателните производства. Има пропуски, които касаят наказателното преследване, но не мога да приема тезата, че наказателната политика е единственото средство за превенция срещу такива посегателства.

Управителите на болниците имат своите отговорности“, каза той. „От страна на Прокуратурата мерките, които ще бъдат взети са: указания до всички районни прокуратури за определяне на нарочен прокурор, който осъществява връзката с управителите на болничните заведения, в които има спешни приемни центрове. На нашите колеги ще бъдат дадени указания за бързи производства и за мерки, които са в пълно съответствие със закона и които съответстват на тежестта на тези посегателства“, съобщи главният прокурор.

По думите му първата ни задача е актуализиране на споразумението между Министерството на здравеопазването и прокуратурата и създаването на директна връзка, за да може по най-бързия начин да се обезпечи реакцията на органите на реда.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Цацо, направи една таблица, колко броойки бити, колко пари изпотрошени, колко влезли в затвора биячи, колко пари възстановрни ? Такива глоби, условно, досъдебно НЕ важат. Теб ако те навъхтят съгладен ли си срещу глоба да го пуснат ? Нагла съдебна система.

  2. Спаружената Цаца бандитите не лови, иначе парцала Борисов и айдуците му щяха да са в затвора. Сега един от айдуците на парцала Борисов щели да го съдят за нецелесъобразно харчене на парите за НДК, а не за това, че е откраднал, защото част от тях са по сметките на свинефермата герб и парцала Борисов.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.