Цацаров към Мая Манолова: Няма конкретика в твърденията за "безпрецедентно купуване на гласове"

Сотир Цацаров. Снимка: Денислав Стойчев

Прокуратурата очаква от щаба на Мая Манолова конкретни данни да търговия с гласове в избирателните секции с преобладаващо ромско население в София. Това става ясно от писмо на главния прокурор Сотир Цацаров, в отговор на подаден сигнал от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, в който се визират столичните квартали Филиповци, Слатина, Красна Поляна, Люлин и "други покрайнини" на столицата.

В сигнала липсват каквито и да е конкретни твърдения за извършени престъпления против политическите права на гражданите, освен общото заключение за "безпрецедентно купуване на гласове", посочва Цацаров.

При наличие на конкретни сигнали, проверките по тях ще бъдат възлагани и извършвани с максимална бързина, уверяват от прокуратурата.

"По повод изявления на членове на Инициативния комитет за издигане на кандидатурата на г-жа Мая Манолова за кмет на Столична община, направени пред медиите вчера – 30 октомври, пресцентърът на ПРБ публикува в прикачените файлове пълния текст на сигнал от този Инициативен комитет до главния прокурор, както и писмото – отговор на главния прокурор Сотир Цацаров":

Сигнал

Отговор

Коментари

Задължително поле