Цветанов: Предлагаме да няма амнистиране на дълговете на вероизповеданията, а отсрочване (ВИДЕО)

Предлагаме в Закона за вероизповеданията да няма амнистиране на дълговете към 31 декември 2018 г., а да има отсрочване. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание във връзка със Закона за вероизповеданията.

Според него всяка друга спекулация в тази тема е некоректно от тези политически сили, които претендират, че са системни и които винаги са говорили, че трябва да има разбирателство. „Има много спекулации, че се говори за опрощаване на задължения, които са натрупани от всички вероизповеданаия към 31 декември 2018. Темата излезе извън обхвата на всички вероизповедания. Тук искам категорично да заявя по никакъв повод нито ПП ГЕРБ, нито ПГ на ГЕРБ, нито МС имат някаква договорка или извиване на страна с ДПС“, каза още Цветанов.

„И днес мога да заявя, че тези пари, ако бяха опростени, смятам, че всички вероизповедания в България щяха да започнат начисто“, каза Цветанов. По думите му Законът за вероизповеданията е придобил политически оттенък. Цветанов определи това като недопустимо, когато се говори за религия.

„Тук искам да кажа на тези политически партии, които се изказват да си припомнят много внимателно протоколното решение между България и Турция за това как България ще приема съответни дарения за Мюфтийството, за българските мюсюлмани и как дирекцията по вероизповедания ще опростява всички тези мита“, допълни Цветанов. "Всяка една държава поддържа своите малцинства или религиите, които са основни за дадената държава във всяка една точка по света. България не прави своите изключения. Годишно страната ни предоставя около 2 млн. лв. за всички български църкви към БПЦ“, каза още Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България