Цветанов: Трябва да осъдим постъпката на президента да не бъдем допуснати на срещата в Свищов

Цветан Цветанов

Трябва да осъдим тази постъпка на президента. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, четейки декларация от името на парламентарна група, във връзка с неговото и на други народни представители недопускане на вчерашната среща между президента Румен Радев и кмета на Свищов Генчо Генчев.

Освен Цветан Цветанов на срещата не са били допуснати областният управител на Велико Търново Любомира Попова, заместник-областният управител Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на Общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и народният представител от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова. „Народните представители, които бяха при кмета, обсъждайки проблемите, които трябва да се решават и да търсим политически консенсус, без да разделяме народните представители на политически принцип, бяхме лишени от възможността да присъстваме на тази работна среща, която беше представена от президентския екип”, заяви Цветанов.

„Задаваме си въпроса – дали президентът на страната, който при избирането му за такъв направи своите декларации и каза, че ще бъде президент на всички българи, независимо от партийната принадлежност, религия и етнос, го прави? Ако приемем, че президентът на страната е имал конфиденциален разговор с кмета и ръководството на общината, можем да приемем за нормално да не бъдат допуснати депутатите, за да чуят тази информация, която той иска да сподели, но на срещата присъстват представители от президентската институция, в това число и началникът на кабинета Иво Христов, който, доколкото сме запознати от открити източници, не притежава достъп до класифицирана информация”, допълни той.

Според Цветанов на вчерашния ден, когато градът отбеляза 140 годни от освобождението си от турско робство, политиците е трябвало да демонстрират обединение. Цветанов коментира, че досега никой от предходните държавни глави не си е позволявал да не допуска народни представители и представители от изпълнителната власт на подобни работни срещи. „Това не е семейно частно парти”, заяви Цветанов. Той напомни, че на срещата не са били допуснати лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от партията.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България