Поставиха 15 информационни табели пред най-значимите забележителности в Свищов

Уличните котки част от семейството

Фестивалът „Орфеево изворче“ събира над 2000 деца в Стара Загора

Френската полиция не е задържала издирван джихадист, планирал атаки в България и Париж Името и външният вид на арестувания са различни от тези на търсения терорист

100-тният тото милионер разбрал за печалбата с 4 дни закъснение От 25 години играел със система при големи джакпоти

Полицаи се обясняват защо обгазиха колеги Вятърът духал от неправилна страна

Нинова: Като лидер на ПЕС, Станишев трудно ще може да защитава националните интереси в Европарламента

Музата на Мария Грация Кюри е дъщеря й

Банките събраха от такси 1,25 млрд. лв. Печалбата на трезорите достигна рекорден размер

Дават повече отпуски и бонуси на варненските учители

Националите: Слушаме Хубчев и бием в квалификациите

Протестиращи студенти блокираха движението в центъра на Белград и сградата на полицията

Стрелецът от Утрехт бил фокусиран върху определен човек

Пожар затруднява движението по пътя София – Варна Горят на сухи треви, храсти и дървета близо до пътното платно

Полицията не вижда гаф при инцидента с лютивия спрей

Цветан Цветанов: За да се намалят жертвите по пътищата, трябва да се промени манталитетът на водачите Председателят на ПГ на ГЕРБ присъства в Горна Оряховица на благотворителния концерт „С разум за живот“

За да се намалят жертвите по пътищата, трябва да се промени манталитетът на водачите. Ако информационните кампании обхванат достатъчен брой ученици и до тях стигнат правилните послания – след като завършат образованието си и станат пълноправни шофьори те ще бъдат по-толерантни и разумни. Това заяви в четвъртък вечерта в Горна Оряховица предсезателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Депутатът присъства на благотворителния концерт под надслов „С разум за живот“ , насочен срещу агресията на пътя. Събитието се организира от младежкото сдружение „G. O. Wake Up! Горна Оряховица, събуди се!“, а събраните средства ще подкрепят местни семейства, загубили свои близки при пътно-транспортни произшествия.

„След като станах министър на вътрешните работи, се натъкнах на много тревожна статистика. Годишно над 1000 души загиваха по пътя. С много работа, контрол и информационни кампании намалихме жертвите наполовина. Не може при всеки инцидент на пътя да се вини държавата. Каква вина носим ние, ако родители предоставят семейния си автомобил на своето 18-годишно дете, което отскоро има книжка, и то предизвика ПТП. Да не говорим, че по закон младите шофьори известно време трябва да сядат зад волана само с придружител“, коментира още Цветан Цветанов в Горна Оряховица.

Той отбеляза любопитната тенденция българинът да става доста по-отговорен и толерантен на пътя, след като премине границата. „В Западна Европа санкциите са доста сериозни и там няма компромис. Неслучайно ние искаме сега да има по-сериозен видеоконтрол и поредица от камери на даден път да отчитат средната скорост на автомобилите.” – допълни Цветанов. Той оценини високо усилията на младите хора от Сдружение „G.O., Wake up!“ да бъде изграден полигон за обучение по пътна безопасност в Горна Оряховица и подчерта, че трябва да се търси опцията подобни проекти да се финансират и от Фонд „Пътна безопасност“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Разбира се. Трябва да се промени „манталитета“ на водачите. Това ще стане от Светия дух. Или като се прочисти въздуха. Или от нещо друго, ама да няма връзка с Правителството. Амин.

    Политиците са само за парлама. Реалните подобрения в обществото трябва да се случват от Природата. Или на магия. Щото Политиците са много заети със себе си и нямат време за такива дреболии. Мъдрец!

  2. Трябва да не се вкарват вече трошки от Германия,Австрия и от Италия,а да се подпомогне и облекчи процесът,българите да си купуват нови автомобили. Да се оправят пътищата,да се сложат знаци и камери и държавните органи да си вършат работата както трябва. Иначе няма да намалеят жертвите във войната на пътя.

  3. Много ми е интересно как на нашите джигити веднага им се променя манталитета като карат кола в Германия например.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.