Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Цветан Цветанов: Има 20% шанс за правителство с мандата на РБ

Снимка: Архив

Вероятността да се състави кабинет с мандата на Реформаторския блок е около 20 %. Това каза пред журналисти зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Ако някой смята, че може да се направи цялостна промяна на концепцията, за това което се договорихме преди две години, съм убеден, че няма как да разчитаме на някаква възможност, макар и минимална да се състави правителство, посочи Цветанов.

Цветанов заяви, че няма промяна в позицията на ГЕРБ от вчера. „В тези дни, които са до неделя, ще имаме допълнителни разговори както с членовете на Изпълнителната комисия, така и с нашите структури и в неделя или в понеделник ще направим една работна среща с Реформаторския блок“, каза Цветанов. „Винаги изхождам от това, че когато трябва да разговаряме по теми, свързани със стабилността на държавата, с управлението на страната. Трябва действително да се отнесем отговорно“, каза Цветан Цветанов. По думите му на тези разговори ще се види дали е възможно да се продължи политиката, която се е правила през иминалите 2 години.

Правото на премиера е като лидер на ПП ГЕРБ да се натовари с отговорността за съставянето на правителство в 43-ия парламент. Каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Персоналните състави и структурните промени са далеч от дискусията, която трябва да се говори. На първо място трябва да изчистим дали формат 43-ти Парламент може да излъчи правителство, което да продължи и да се подготвим за председателството през 2018 г., което започва за страната ни и разбира се, всички тези предизвикателства, които имаме за решаване в тази динамика в политически план в съседни държави“, каза той и даде пример с изборите в Македония.

„Виждате в Румъния има вече институционален сблъсък между президент и бъдещ мандатоносител на спечелилата партия. Разбира се всичко това, което се случва и в Турция с тези терористични актове. Всичко това пряко влияе върху сигурността на държавата и точно в тази гледна точка ще се направят разговори и ще се дискутира всичко“, коментира Цветан Цветанов.

По думите му заявената принципна позиция от премиера Бойко Борисов е, че ако не бъдат спечелени президентските избори, ще си подаде оставка, което е и направено. „Това беше много ясен знак към обещанията, които той беше направил“, каза Цветанов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Да им се неначудиш на кадрите на слабоумния крадлив -о-л-и-г-о-ф-р-е-н- бойко. Две упражнения може да им се признаят, да крадат могат много добре, да продават националните интереси на България също. Над сто милиарда лева са откраднали от 2009 до сега бойко и айдуците му според мълвата в интернет.

    1. Стрино petroha, цецо цървуля е кадър на слабоумния крадлив -о-л-и-г-о-ф-р-е-н- бойко. А кат те гледам как се пениш га иде реч за келеша бойко и ти си негов кадър.

Отговорете