Цветан Цветанов: Историческото наследство и съвременният облик на Велико Търново са гордост за България (СНИМКИ)

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на Велико Търново Даниел Панов, областният управител проф. Любомира Попова и депутати от ГЕРБ се включиха в празничното шествие по улиците на Велико Търново. То тръгна от църквата „ Св. 40 мъченици” и завърши пред паметника "Майка България".

"Радостен съм, че имах възможността лично да поздравя жителите и гостите на старата столица, която днес отбелязва своя официален празник", коментира Цветанов във фейсбук.

По-рано той и колегите му от парламента присъстваха на Света литургия в храма "Св. 40 мъченици" във Велико Търново, която бе отслужена от Великотърновския митрополит Григорий.

Цветан Цветанов поздрави всички граждани на старопрестолно Търново, които бяха дошли на литургията, като пред тях изтъкна, че трябва да са горди, че са жители на един от най-обичаните български градове. "Гордост за България е не само историческото наследство, но и съвременният облик на Велико Търново", подчерта Цветанов.

Коментари

Задължително поле