Цветан Цветанов и кметът на Свищов дадоха старт на работата на нова модерна апаратура в местната болница

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на Свищов Генчо Генчев официално дадоха старт на работата на нов томограф от последно поколение, инсталиран в отделението по образна диагностика на свищовската болница „Д-р Димитър Павлович“. На церемонията присъстваха също кметът на Велико Търново и председател на НСОРБ Даниел Панов, народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова и председателят на Общинския съвет в Свищов д-р Кристиян Кирилов, съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ.

„Радвам се, че този томограф, за който лекарите споделиха, че им е бил нужен още преди 20 години, сега ще даде възможност за точна диагностика и правилно лечение на пациентите. Хубаво е, когато ние сме част от силна и обединена Европа и трябва да си даваме сметка колко е важна това за нас. Защото реализираното тук е на стойност над един милион и сто хиляди лева. Това, което е изключително важно е, че това е трансграничен проект, който се финансира от европейската солидарност“, заяви Цветанов по време на събитието, като допълни, че само след година ще имаме възможност да дадем гласа си за силна и обединена Европа.

„Аз знам какви са проблемите в Свищов и искам да благодаря на кмета Генчо Генчев, който е изключително отговорен градоначалник. Той живее с проблемите на Свищов не само в сферата на здравеопазването, но във всяка една област. Затова той и местната власт могат и занапред да разчитат на нашата подкрепа“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

С новата апаратура ще е възможна комплексна и висококачествена диагностика, което е от ключова важност както за пациентите, така и за ефективността на болницата. Томографът е закупен по проект „Вашето здраве има значение!“, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество, който Свищов реализира съвместно с румънската община Зимнич. Преди дни в свищовската болница пристигна и реаномобил, оборудван по най-високите медицински стандарти. При своето посещение в лечебното заведение председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на болницата мобилен ехограф.

В момента лечебното заведение, което до неотдавна генерираше огромни дългове, изплаща редовно своите задължения, наваксано е и някогашното закъснение при възнагражденията на медицинския персонал. В болницата функционират  неврологично, хирургично, вътрешно, детско и отделение по образна диагностика, а също сектор за физиотерапия и клинична лаборатория.

„Винаги, когато срещаме трудности, намираме подкрепа от г-н Цветанов, г-н Панов и народния представител Станислава Стоянова. Така беше и когато намерихме възможност да кандидатстваме за такъв проект. Затова държахме те да присъстват на това откривате, за да мога да им благодаря още веднъж. Това е една хубава придобивка, която Свищов заслужава”, каза на церемонията и кметът на общината Генчо Генчев.

Коментари

Задължително поле