Цветан Цветанов: Откриването на „Пловдив европейска столица на културата“ е ключовото събитие, с което започна 2019 г.

Откриването на „Пловдив европейска столица на културата“ е ключовото събитие, с което започна 2019 г. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Неделя 150“ по БНР.

„Искам да поздравя Пловдив за това, че вчера беше открито официално домакинството и възможността България и Пловдив респективно да бъде столица културна за 2019 г. Ето това е още един момент, в който можем да се гордеем като българи и да се съобразим с мотото на цялото председателство на културна столица, това е „Заедно“, каза Цветанов.

„Всичко това, което е завещано, това, което трябва да съхраним и това, което трябва да представим на гостите и на всички български граждани, е това, което може да ни направи по-силни“, отбеляза той. Във връзка с коментара на кмета на Пловдив Иван Тотев, че не чувства подкрепа от Министерство на културата, Цветанов коментира, че вчера е видял едно истинско приятелство между министър Банов и кмета на Пловдив. Той подчерта, че правителството е отпуснало 20 млн. лв., за да може домакинството да бъде успешно.

„Смятам, че всичко, което в момента се случва в Пловдив и цялата 2019 г. ще ни направи много по-силни и ще може да представи страната си по възможно най-добрия начин. Пловдив го заслужава, България го заслужава, както го направихме в европредседателството, което започна като ключово събитие през 2018 г.

Коментари

Задължително поле