Цветан Цветанов: Полицаите ще получат накуп парите за униформи

Служителите на МВР, които не са получили униформи, ще получат накуп парите си за всички натрупани години от 2011 до 2015. Това обясни в кулоарите на НС Цветан Цветанов, председател на парламентарната група на ГЕРБ. Тази сутрин депутатите приеха промени в Закона за МВР, които регламентират изплащането на обезщетенията.

„Министерство на финансите е в готовност веднага да предостави тези пари, ще се направи график и изчисление на това дали някой служител е получавал някакви атрибути от униформи през годините, които ще бъдат приспаднати от сумата“, обясни той.

Цветанов беше категоричен, че полицаите заслужават да получат тези пари, след като не са получили нито средства, нито униформи. „Останалите държавни служители, които са с униформено облекло, през годините са получавали ритмично сумата от 400 лева и по този начин са се възползвали от възможността да си закупят униформи, но цивилни“, посочи депутатът.

„По предварителна разбивка направена от Министерството на финансите говорим някъде за около 30 млн. лева, но ще бъде направено допълнително прецизиране“, каза още Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини