Цветан Цветанов: Президентът избърза с позицията си за Венецуела

Представители на специалните служби ще обсъждат темата "Скрипал" на закрито заседание в сряда

Президентът избърза с неговата позиция. Когато сме част от силната демократична общност ЕС и със стратегическото партньорство на САЩ, смятам, че трябва да бъдем солидарни. Това заяви в понеделник във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той обяви, че в сряда ще бъде проведено заседание, на което ще бъдат изслушани всички представители на специалните служби с техните ръководители, главният прокурор и всички, които отношение по темата "Скрипал". Цветанов уточни, че заседанието ще бъде закрито.

"Всичко, което разбираме, е доста обезпокоително.Председателят на комисията за контрол на специалните служби Димитър Лазаров е насрочил заседанието на комисията да бъде в сряда /13 февруари/ от 14.30 часа, а не в четвъртък, заради широкия обществен интерес, уточни Цветан Цветанов, който е и председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

Според него коментарът на бивш представител на службите, нарекъл случая "солова акция", звучи несериозно. Той уточни, че "такива хора не правят солови акции, правят акции с подкрепа на държавата, защото видяхте, че по случая "Скрипал" стои изцяло руската страна".

Той отбеляза, че в точка "разни" от дневния ред на заседанието може да бъде включена темата за възможната българска следа, свързана с кризата във Венецуела.

Целта е представителите на специалните служби да отговорят на въпросите какво предприема страната ни, за да бъде ограничена възможността от постъпване на подобни финансови средства. Той изрази увереност, че мрежата от партньорски служби може да засече информация за подобни финансови преводи от всяка една точка на света и българските компетентни органи ще бъдат своевременно информирани", каза Цветанов.

На въпрос подкрепя ли усилията на вицепремера Красимир Карачачанов по отношение на етническия въпрос и за интегриране на ромите, Цветанов коментира, че към настоящия момент има достатъчно правомощия в институциите, които просто трябва да се изпълнят. "Местната власт има съществено отношение", заяви Цветанов.

Коментари

Задължително поле