Цвета Караянчева отиде в дома на Николай Колев

Цвета Караянчева

Председателят на парламента Цвета Караянчева реши да отиде, заедно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, до дома на Николай Колев-Босия, след като протестиращият не дойде за уговорената с нея среща.

"Отивам с твърдото съзнание да го убедя да прекрати стачката, защото за живота не може да има никакви пазарлъци", обяви Караянчева на брифинг. С нея ще бъде екип на правителствена болница.

Преди повече от месец Колев обяви гладна стачка. Той настоява министърът на транспорта да подаде оставка заради злоупотреби в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Днес, на 34-тия ден от своята гладна стачка Колев се обяви за съставяне на програмно правителство.

„Поканих и министър Валентин Радев да отидем до дома му, защото доколкото знам има някакви сигнали, които иска да се разгледат, макар че Инспекторатът в МВР вече ги е разгледал“, коментира Цвета Караянчева.

„Днес отправих официална покана на Николай Колев, защото смятам, че животът е над всичко и гладната му стачка трябва да спре. На няколко пъти съм водила кореспонденции с него и съм му обяснявала, че това което можем да направим от НС, не удовлетворява исканията му“, посочи председателят на парламента.

„Ще предложа на Николай Колев да направим временна комисия в парламента. Той да изложи всички факти и обстоятелства, които има. В комисията ще участват и негови хора, и неправителствения сектор. В рамките на месец ще излезем със съответните заключения“, каза още Караянчева

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика