Цвети Пиронкова на благотворителен бал за деца тенисисти с аутизъм

Първата ракета на женския ни тенис Цветана Пиронкова ще вземе участие в благотворителния бал за събиране на средства за тенис-екипировка за над 20 деца с аутизъм, съобщиха организаторите от "Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл".

Събитието под мотото "Да изиграем един сет заедно" ще се проведе този петък от 19.30 часа в пиано-бар "Монарх", а в полза на кауза организаторите предоставят благотворителни покани на цена 45 лв. "Сумата може да бъде платена и като вход на място в самата вечер на благотворителната проява", съобщи проф. д-р Диляна Вичева, президент на дамската организация "Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл". На бала ще има много танци и караоке, а с музикални изпълнения на сцената ще се редуват група "Social Experiment" и певецът Илко Василев, дългогодишен криминален репортер на централни издания.

Водещ програмата пък ще е Стефи Стаменова, позната като автор, продуцент и глас на предаването "Снимката на нощта" по легендарното пловдивско радио "Канал КОМ". "Тези деца са на възраст от 9 до 18 г. и вече четвърта година тренират любимия си спорт. На корта влагат цялата си енергия и страст и не просто играят, а "горят" в заниманията.

Затова нека не секваме техния ентусиазъм заради липса на екипировка, а напротив - да ги улесним в тяхното хоби, което е и ефективна терапия. Нека всички, които споделят инициативата ни, се присъединят и подкрепят нещо истинско - неподправената всеотдайност на децата с аутизъм към спорта, който обичат - тениса на корт", призова проф. д-р Диляна Вичева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт