Цензура пак удари шоуто на Слави (ОБЗОР)

Предаването свалено заради отвореното писмо на шоумена

Според телевизията той употребил ефира за лична политическа кампания

“Предаването беше спряно с едно писмо на Би Ти Ви към мен, което може да бъде определено само като цензура.” Това заяви Слави Трифонов вчера на пресконференция. Повод за нея бе спряното в понеделник излъчване на неговото шоу по Би Ти Ви. Той припомни че негови предавания са били спирани по други телевизии, но това се случва в Би Ти Ви за първи път в 17-годишното им партньорство. От телевизията обвиниха шоумена, че се опитал да употреби ефира за целите на лична политическа кампания. “Би Ти Ви отмени излъчването на снощното предаване на “Шоуто на Слави”, защото иска да запази стандартите в програмата си - безпристрастно и обективно отразяване на политическите процеси”, заявиха вчера от медията в изявление .

“Целият казус е свързан с изчитането на писмото”, подчерта Трифонов. Припомняме, че в отворено писмо той заяви, че ще протестира пред НС, ако новият парламент в срок две седмици от свикването му не започне работа за гласуване на решенията от референдума.

Би Ти Ви спряха билетите за шоуто във вторник вечер, но Дългия заяви, че въпреки това ще го проведе и без публика в залата. По-късно от билетния център на НДК заявиха пред “Труд”, че билетите са спрени само за вторник, а тези за сряда са вече изкупени. Вчера следобед се продаваха и билети за записа в четвъртък.

“Свободата на словото си е свобода на словото. Спирането на предаването ми е цензура. Аз не нарушавам никакъв закон, нито договора си с Би Ти Ви. Ние не сме подчинени на Би Ти Ви, а сме партньори. Аз имам фирма, която има договор с Би Ти Ви, а в този договор не пише “водещият няма право да има позиция”, заяви шоуменът. Водещият не знаел, дали има външна намеса в решението на Би Ти Ви.

“Разбира се, Слави Трифонов е свободен да изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение. Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни”, заявиха от медията в специално изявление.

Шоуменът коментира, че не възнамерява да организира бунт или концерт, а че свободно ще изрази позицията си като гражданин. Час след вчерашната пресконференция граждани започнаха да се организират във фейсбук за протест пред сградата на Би Ти Ви.

“Приятели, да се съберем довечера, за да защитим Слави! Приятели, те се опитват да ни затворят устата!”, пише в призива им в социалната мрежа, публикуван в 17 ч.

Коментари

Задължително поле