На 25 април 2019 да почерпят

Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Пловдив

Министър Желязков: На 9 май ще бъдат отворени офертите за концесия на летище София

Вучич: След 10 дни отваряме магистралата Белград-Скопие

Дъжд с пясък от Сахара валя у нас

Ким търси от Москва мир в Корея Лидерът на КНДР на първа визита в Русия (ИНФОГРАФИКА)

Лекарският съюз иска отпадане на лимитите за легла по клиники в Педиатрията

Съветът за сигурност на ООН може да обсъди раздаването на руски паспорти в Донбас

Косово постави под домашен арест 26 свои гражданки, репатрирани от Сирия

Тръмп: Търговските преговори с Китай вървят много добре

Разкриват паркинг с 500 места до Рилския манастир за Великден

Полицията влиза в 746 „къщи за гости” (обзор) Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди мащабна проверка на имоти и превозни средства, плащани от ЕС

Благодатният огън във Варна ще дойде от Румъния

Облагане при наемане на чужденци и ДДС при ремонт

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 25 април 2019

Центърът за превенция и спорт в Балван с награда „Проект на годината 2018”

Центърът за превенция и спорт в село Балван е отличен от Фондация „Лале” за Проект на 2018 година. Наградата – статуетка, изработка на скулптора Георги Чапкънов, и сертификат – бяха връчени на директора на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова на официална церемония в София. Днес тя предаде статуетката на изпълнителния директор на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” Благовеста Факирова, по чиято инициатива проектът се реализира. Центърът разполага с фитнес зала, специализирани кабинети с указателни платна за превенция на пожарната безопасност, оказване на първа помощ при катастрофи, бедствия и аварии. Разкрити са две площадки на открито за пътна и пожарна безопасност. Предстои на 4 април да бъдат открити още две – за приложно колоездене и за оцеляване сред природни бедствия.

Партньори във всички начинания на дарителското сдружение са Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, Съюзът на пивоварите, който средногодишно финансира организацията с по 5000 – 6000 лева, НВУ „Васил Левски”, а отскоро и БЧК, и мобилен оператор.

Центърът за превенция и спорт обхваща над 600 деца от малките населени места. По думите на Росица Димитрова той надгражда и разширява 20-те центъра за работа с деца и младежи в общината, които са единствените по рода си в страната.

„Когато разбрахме новината, бяхме в емоционален възторг”, сподели комисар Христов, зам.-директор на ОДМВР. „Продължаваме напред – да бъдем полезни при обучението на децата, за да се чувстват спокойно, да растат в добра атмосфера и да изпитват удобство при техните игри и забавления”, допълни комисар Христов. По неговите думи наградата е за положен труд. Той припомни, че подобни центрове се разкриха в Павликени и в град Елена, има предложения за създаване и в други населени места.

Благодарност към партньорите с големи сърца изказа Евгени Стоянов от РС „Пожарна безопасност и защита на населението”. „Нашето отношение към подрастващото поколение днес ще сформира по-светло бъдеще на нацията утре”, каза той.

Според Красимир Косев от „Пътна полиция” най-голямата награда е да се спаси човешки живот на пътя. „Задачата ни е да направим така, че движението на децата по пътищата да е по-безаварийно, като ги учим на основните правила”, отбеляза Косев.

Кметът на Балван Недьо Георгиев подчерта, се с дейностите по проекта селата оживяват и започват да излизат от изолация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.