Дядо Коледа пристигна в Карлово

Фалшификатор изкопа печатарска машина за долари и евро Иван Дочев от Казанлък създал и група за производство и търговия с дрога

Пътнически влак се сблъска с товарен в Словакия

Губернаторът на Пловдив на работен обяд с шефа на парламента на Черна гора в ресторант „Щастливци под тепето”

Робот посреща клиенти в офиси на ДСК Pepper помага с информация и упътва хората

Мъж с нож беше прострелян на амстердамското летище „Схипхол“

Бойко Борисов от Брюксел: Готов съм да преразгледам мораториума с лекарствата Отпадането на забраната минава през актуализация на бюджета

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

Заловиха трима пияни и дрогирани шофьори по пътищата в Пловдивско

И „Левски“ на полуфинал за купата

Емил Кошлуков заема поста програмен директор на БНТ1

Румен Радев: Управляващите губят човешки облик Свиква КСНС на 9 януари

Съдят мъж, причинил смъртта на чичо си по непредпазливост

Каракачанов: Има разминаване в това кога да се случат нещата в Банско – дали първо управлението или концесията

Гвардеец в група за нелегален алкохол Конфискувани са 2,5 т спирт и тютюн

Центърът за психично здраве в Търново кандидатства за трето ниво на компетентност

Центърът за психично здраве във Велико Търново се надява през настоящата година да увеличи своя персонал с цел покриване изискванията на медицинския стандарт „психиатрия”.

Ще бъдат назначени допълнително клинични психолози, като целта е да се бъде определено трето ниво на компетентност на диспансера, което пък ще даде възможност за увеличаване на приходите с 15%. Това залага в бизнес-програмата си управителката на Центъра д-р Мариана Петрова – Андреева.

Тя обаче подчертава, че поради ниското заплащане липсват желаещи да работят в бившия диспансер. Със 73 щатни бройки разполага лечебното заведение, като 10,5 от тях са лекари, 25 медицински и две старши сестри, един логопед и 17,5 санитари се грижат за пациентите.

През настоящата година Центърът за психично здраве предвижда приход в размер на 1 469 336 лв. От тях 920 000 лв. са от стационарно лечение с 24-часов престой, 480 000 лв. – от дневно стационарно лечение и 38 400 лв. – от рехабилитация чрез трудотерапия. Диспансерът ще отдели 30 000 лв. от собствените си приходи за строително-ремонтни дейности и за обособяване на помещения за трудотерапия и рехабилитация. С 6 000 лв. ще бъде изградена кислородна инсталация.

Бившият диспансер разполага със 130 легла и 2 линейки, като д-р Андреева обръща внимание, че дълготрайните материални активи са на 100% изхабени и ще бъде нужно закупуването на нови за покриването на стандарта „психиатрия”. Центърът разполага с база в сe.f Средни колиби, която е необитаема и се нуждае от спешен ремонт, за който здравното заведение няма средства.

Затова д-р Мариана Андреева предлага на община Велико Търново тя да извърши ремонта или да продаде сградата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.