Петима откраднаха прът с 16 суджука и ги изядоха

В Норвегия откриха официално втория най-дълъг мост в страната (ВИДЕО) Той се намира в Северния полярен кръг

Тръгва делото на Мартин Петров срещу „Булбанк” за 3,8 млн. лв.

Сатиричното копие на баснята

Кремъл отрича намеса във Франция Води се разследване

Макрон опитва да тушира протеста (обзор) Няма да има увеличение на минималната работна заплата

Пловдив с бюджет от над 365 милиона лева за 2019-та

Младежът, изнасилил и убил старица в Бяла черква, посегнал и на друга баба (СНИМКИ)

Нина Добрев на екзотична ваканция в Индонезия

Белият дом търси заместник на ген. Кели Ник Айерс напуска администрацията

Община Кубрат заплашена от бедствено положение заради спиране на водата Общинското ВиК дължи 3 млн. лв. за ток и Енерго-Про спира електрозахранването

Две коли и микробус катастрофираха край Благоевград

Бивша шефка на Агенцията по лекарствата свидетелства по делото „Москов”: Турските ваксини са забранени Догодина разпитват премиера Бойко Борисов, бившата вицепремиерка Меглена Кунева и още над 20 души

Турция въведе мита за редица вносни стоки

Обвиненият за убийството на Десислава Стоянова бивш рейнджър остава в ареста Светослав Каменов избягал в Гърция, но се върнал

Центърът за психично здраве в Търново кандидатства за трето ниво на компетентност

Центърът за психично здраве във Велико Търново се надява през настоящата година да увеличи своя персонал с цел покриване изискванията на медицинския стандарт „психиатрия”.

Ще бъдат назначени допълнително клинични психолози, като целта е да се бъде определено трето ниво на компетентност на диспансера, което пък ще даде възможност за увеличаване на приходите с 15%. Това залага в бизнес-програмата си управителката на Центъра д-р Мариана Петрова – Андреева.

Тя обаче подчертава, че поради ниското заплащане липсват желаещи да работят в бившия диспансер. Със 73 щатни бройки разполага лечебното заведение, като 10,5 от тях са лекари, 25 медицински и две старши сестри, един логопед и 17,5 санитари се грижат за пациентите.

През настоящата година Центърът за психично здраве предвижда приход в размер на 1 469 336 лв. От тях 920 000 лв. са от стационарно лечение с 24-часов престой, 480 000 лв. – от дневно стационарно лечение и 38 400 лв. – от рехабилитация чрез трудотерапия. Диспансерът ще отдели 30 000 лв. от собствените си приходи за строително-ремонтни дейности и за обособяване на помещения за трудотерапия и рехабилитация. С 6 000 лв. ще бъде изградена кислородна инсталация.

Бившият диспансер разполага със 130 легла и 2 линейки, като д-р Андреева обръща внимание, че дълготрайните материални активи са на 100% изхабени и ще бъде нужно закупуването на нови за покриването на стандарта „психиатрия”. Центърът разполага с база в сe.f Средни колиби, която е необитаема и се нуждае от спешен ремонт, за който здравното заведение няма средства.

Затова д-р Мариана Андреева предлага на община Велико Търново тя да извърши ремонта или да продаде сградата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.