Церемонията по връчване на 81-те награди “Златен глобус” ще се проведе на 8 януари

Бляскавата церемония по раздаване на статуетките "Златен глобус" ще се проведе на 8 януари. Водещ на 81-ото издание на шоуто в Бевърли Хилс ще бъде американският комик и актьор Джо Кой.  

Наградите „Златен глобус“ се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и отличават както американски, така и чуждестранни продукции. Те ще бъдат излъчени от 22 часа българско време по Kino Nova.

Най-сериозният фаворит за тазгодишните призове в ключовите категории е филмът "Барби" с девет номинации. Лентата, режисирана от американката Грета Гъруиг, в която актрисата Марго Роби разменя своя розов фантастичен дом с реалния свят, се превърна в най-големия касов хит за изминалата година.

Портретът на конструктора на атомната бомба от режисьора Кристофър Нолан "Опенхаймер" пък е с осем номинации, сред които за най-добър драматичен филм, за сценарии и за най-добър актьор в драматична роля (Килиън Мърфи). Сред другите най-номинирани филми са още "Клети създания" и "Убийците на цветната луна". При сериалите, отново с 9 номинации, доминира "Наследници".

Драмата има по три номинации в категориите за водеща мъжка роля и поддържаща мъжка роля в драматичен сериал. Сред претендентите в телевизионните категории са още "1923", "Последните оцелели", "Сутрешното шоу", "Короната" и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино