Закриха Олимпийските игри в Токио (ВИДЕО, СНИМКИ)

Олимпийските игри бяха закрити с красива церемония в японската столица Токио, която се проведе без публика заради пандемията от коронавирус.

Принцът на Япония Фумихито и президентът на МОК Томас Бах са сред официалните гости.
Олимпийският огън загасна в края на спектакъла, за да бъде запален отново след три години за Игрите в Париж.

Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова беше знаменосец на България на закриването.

Спортистите от различните делегации се събраха и направиха празник на стадиона, в който имаше музика, танци, красиво светлинно шоу и фойерверки.

По време на официалната част от церемонията кметът на Париж Ан Идалго получи олимпийското знаме от Томас Бах.

При предаването на следващото домакинство бяха показани кадри и публично парти от френската столица, която ще приеме олимпиадата след три години - през 2024-а.

Организационният комитет за Олимпиадата в Париж не успя да развее огромното олимпийско знаме от Айфеловата кула поради лошите метеорологичните условия. Вместо това видео на репетицията по издигането на знамето, заснето днес, беше показана в телевизионното предаване за закриването.

На Игрите в Токио бяха раздадени 339 комплекта медали, а САЩ спечели неофициалното класиране с 39 златни, 41 сребърни и 33 бронзови отличия. 6 от отличията дойдоха в България. Три златни медала спечелиха ансамбълът (художествена гимнастика), Стойка Кръстева (бокс) и Ивет Горанова (карате), един сребърен от Антоанета Костадинова (10 метра пистолет) и два бронзови в борбата от Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Олимпийските игри се проведоха от 23 юли до 8 август. Заради пандемията на коронавирус състезанието беше отложено от миналата година. Организаторите решиха да проведат Игрите без чуждестранни фенове, а местните зрители не бяха допуснати до олимпийските състезания в шест японски префектури, включително Токио.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт