Цецка Цачева в Кайнарджа: Ще работя за единна, образована и просперираща нация

Гласът ни трябва да се чува високо в Европа, както в момента, за да запазим посоката на развитие на България. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жители на Кайнарджа. „Като президент и вицепрезидент с вицеамирал Пламен Манушев ще работим за издигане авторитета на държавните институции, защото демократичността се измерва с това дали институциите работят в интерес на всички български граждани“, обясни тя.

Кандидатът на ГЕРБ подчерта, че членството на страната ни в ЕС и НАТО е безалтернативно. Относно споразумението между Европейския съюз и Канада тя обясни, че в момента премиерът Бойко Борисов отстоява българската позиция и ще го прави докато не получи гаранции за отпадане на визите за българските граждани. „Ще отстояваме позицията си, за да не бъдат накърнени интересите на българите, които искат да пътуват и да развиват бизнес в Канада“, каза Цачева.

Цецка Цачева поздрави кмета на Кайнарджа Любен Сивев, който е постигнал над 89% подкрепа на изборите през 2015 г. „Този резултат в смесен регион като Кайнарджа е олицетворение на единството. Президентската институция трябва да олицетворява обединението на нацията. Затова ние се срещаме с хора от различни етноси, с различни вероизповедния, от различен пол и на различна възраст, защото различията олицетворяват българската нация“, категорична бе тя.

Цачева пое ангажимент пред жителите на Кайнарджа, че като президент тя ще работи за единна, образована и просперираща нация в сигурна държава. „Трябва да имаме образовани млади хора с опит, защото бизнесът се нуждае от квалифицирани кадри. Важно е да не загубим посоката на европейско развитие, която следваме в момента. Въпреки опитите за дебалансиране на държавата, България трябва да остане стабилна. Ако ни гласувате довери е с номер 17 в бюлетината, ние с вицеадмирал Манушев ще бъдем гарант за това“, заяви още Цецка Цачева.

По време на срещата вицеадмирал Пламен Манушев напомни военните битки, които са се развивали в Кайнарджа и региона. Той се обърна към хората с думите, че трябва да се гордеят, че са наследници на смели войни. „България трябва да остане силна държава. Опонентите ни искат кризи, но България се нуждае от единство. Трябва да продължим да бъдем стабилни и уважавани в региона и в Европа. Давам ви дума, че с Цецка Цачева ще работим за мирна и просперираща България“, подчерта Манушев.

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев заяви, че при ситуация на безпрецедентна бежанска криза Европа гледа на България като на остров на сигурност, благодарение на последователната политика на правителството на Бойко Борисов. „Когато има стабилност, когато имаме доверието на европейските ни партньори, ще продължим да работим пълноценно по изпълнението на европейските програми. Ще продължим да се възползваме от европейската солидарност, която гарантира по-сигурни граници, нова инфраструктура, инвестиции и по-добър стандарт на живот за всички български граждани“, обясни Радев.

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле