Циганин закла 22-годишната си жена (обзор)

Циганската махала “Лозенец” в Стара Загора. Снимка от фейсбук, архив

Момченце на 5 години намерило трупа на майка си с нож, забит в гръкляна

Бащата наскоро излязъл от затвора

Циганин закла 22-годишната жена, с която живеел доскоро под един покрив в ромския квартал “Лозенец”, бе арестуван от полицията в Стара Загора. Първоначалните информации, че жертвата е била проститутка, а убиецът – неин сводник, не бяха потвърдени.

Трупът на Мария бил намерен от 5-годишното й момченце в спалнята на втория етаж в къща на ул. “Витоша”. Детето било гладно и отишло да види защо майка му не става да му приготви закуска. Видяло я да лежи на спалнята с нож, забит в гръкляна. Сигналът до полицията бил подаден в 8, 20 ч в неделя и още същия ден криминалисти стигнали до извършителя – 28-годишният Тодор В. Той бил задържан в дома на майка му, обвинен за убийство и пратен в ареста за 72 часа.

Свидетели от махалата разказаха, че Тодор заживял с Мария, когато тя била 13-годишна. Той бил наркоман и полицията го арестувала за закана с убийство, когато размахвал нож на друга жена и заплашвал да я заколи. За това деяние бил пратен в затвора и излязъл преди няколко месеца. В събота отишъл при жената и детето, вечеряли и Тодор и Мария се усамотили в спалнята. Какво се е случило помежду им, знаят само двамата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право