Цигани нападат полицаи и кмет

Росен Русанов вече 5-и мандат е кмет на Буковлък. Снимка: Канал 3

Трима задържани за потрошени патрулка и джип

Росен Русанов ходи въоръжен из селото

Цигани вилняха в плевенското село Буковлък и нападнаха полицаи и кмета. Около 23.30 ч в изборния ден - неделя, в махалата избухнал скандал заради силна музика, която пречи на половината село да спи. Дори кметът Росен Русанов, известен с това, че за него няма неразрешима ситуация, не могъл да ги укроти и била извикана полиция.

Униформените заварили около 10 мургави жители, въоръжени с дървени колове, вили и коса. Циганите нападнали ченгетата и кмета, хвърляли и камъни по патрулните коли. Потрошен бил и джипът „Сузуки Джимни”, собственост на кмеството в Буковлък. С ритници бил смачкан калника на полицейски „Опел “. Униформените задържали трима от нападателите на 16, 45 и 44 години.

Село Буковлък е известно с това, че от 4 хил. души, 3000 са цигани. Кметът Росен Русанов обаче, който е бивш полицай, въвел ред и повечето от ромите го слушат. Той се движи постоянно въоръжен, защото преди време при масов бой, едва не отнесъл брадва в главата, докато успокоявал страстите. Русинов обаче има своя система на възпитание - назначава на непълен работен ден като охрана криминално проявени цигани и твърди, че никой от тях не пипа.

Коментари

Задължително поле