Цигани трошиха къщата, в която бе гръмнат Томи (обзор)

Иван Гешев посети Мездра заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Те разговаряха с окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков, с наблюдаващия случая прокурор Цветомила Пашовска, с директора на ОДМВР-Враца Янко Янкулов, с началника на управлението в Мездра Красимир Митов и със следовател Симона Конова.

Вендета в Мездра

Жандармерия обгради района

Час преди нападението главният прокурор Иван Гешев бе на посещение в града

Тумба роми атакуваха с камъни къщата в Мездра на 39-годишния Димитър Й., който е задържан за смъртта на 8-годишния Томи, внук на бившия депутат Тома Томов.

Над 50 души са участвали в нападението. Въпреки полицейската охрана пред къщата, ромите започнали да хвърлят камъни и потрошили всички прозорци. Преобърнали и двата автомобила на Димитър Й. В момента той е в ареста с обвинение за неспазване на правилата и мерките за сигурност при съхранение на огнестрелни оръжия, с които е причинена смърт. Основната версия е, че миналия петък Томи бил на гости на 8-годишния К. И. Двете деца си играели с ловните пушки и патрони на бащата Димитър Й. Смята се, че К. И. неволно е прострелял Томи, след което е опитал да прикрие следите.

Заради нападението над къщата в Мездра бяха изпратени допълнителни сили от жандармерията, които блокираха града. По време на щурма в къщата били само двете деца на стопаните и жена, която се грижела за тях.

Само час преди атаката, в града на посещение бе главният прокурор Иван Гешев, който инспектира воденото разследване за смъртта на детето. Обвинител №1 изразил увереност, че “ще бъде проведено бързо и всеобхватно разследване, което в максимално кратки срокове да разкрие обективната истина по случая”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право