Цигари и алкохол задържаха митничари на "Дунав мост"

210 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол и 10 000 къса цигари от различни марки откриха при проверка в района на ГКПП "Дунав мост" Русе митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика“ – звено Русе на отдел „Митническо разузнаване и разследване Дунавска“ в ГД „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

На 11.02.2019 г. на трасе „Изходящи леки автомобили“ пристига пътнически микробус, пътуващ от България за Белгия и Германия. В микробуса пътували шофьор и трима пътници. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в обособени отделения под пасажерските седалки и в багажното отделение са открити 210 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол – ракия, водка и уиски, облепен с български акцизен бандерол и 500 кутии /10 000 къса/ различни марки цигари, също с български акцизен бандерол.

За алкохола и цигарите не са представени изискуемите документи по ЗАДС за превоз на акцизни стоки. По случая е образувано административнонаказателно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право