59-годишен от Исперих втори път нарушава карантинните мерки

Общината и полицията в Сливен – със съвместни мерки на кооперативния пазар

Купуваме повече хлебопекарни и по-малко смартфони

В Испания от коронавируса са починали 605 души за един ден

6500 души подадоха годишните си данъчни декларации в НАП-Велико Търново Доходите на физически лица се обявяват до края на април

Борисов: Ще кандидатстваме отново за еврозоната до края на април (ВИДЕО) България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране, заяви премиерът

Пари от оперативните програми ще бъдат пренасочени за борба с пандемията Държавата купува още 30 000 теста за Covid-19

Защитни екрани пазят от зараза чиновниците в община Павликени

Масовото тестване в Банско се отлага за следващата седмица

Първа жертва на коронавируса в Сливен

Шофьор постави табели от жигула на рено

Пълна забрана за движение по Великден в Северна Македония

Звезда в гимнастиката стана порно актриса

Пробното преброяване на населението ще е само електронно То ще се проведе от 20 до 30 април

59-годишен втори път нарушава карантинните мерки Грозят го лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

ЦИК: Готова е обществената поръчка за машинното гласуване

Готова е обществената поръчка за машинното гласуване. Това обяви председателят на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева. По думите й, поръчката ще бъда обявена на някое от следващите заседания на ЦИК.

Според последните промени в Изборния кодекс, на предстоящите избори за Европейски парламент трябва да гласуваме с машини в 3 000 секции, а на местните – в 6 000.

Алексиева припомни, че при последните четири вота обществените поръчки са били обявени в много кратък период преди изборите: „Договорите бяха подписани седмица преди изборите и искам да ви кажа, че тези гласувания и в експериментална и реална фаза се случиха“.

„Поръчката обаче ще трябва да бъде обявена от новия състав на комисията, защото мандатът на настоящата ЦИК изтича на 21 март, а на пленарното заседание в сряда се очаква парламентът да гласува кандидатурите на новите председател, заместник-председател и секретар на комисията. Останалите членове ще бъдат назначени с указ на президента. Правната комисия вече проведе изслушване на всички кандидати, излъчени от неправителствени организации, парламентарно представени партии и коалиции, както и тези, които имат представители в Европейския парламент“, обясни председателят на ЦИК.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Интересното е защо не направиха поръчка както е по закона или за 12 000 машини и то много преди да го променят сега тия от шайката? Но така им е наредено разбира се – а ние си мислим че тая комисия е независима ?!

  2. Станоев, знаеш ли, че има няколко хиляди секции с 30-40 избиратели. И за тях машина, така ли. Колко струва една машина, бе сТАНОЕВ? Теб питам.

  3. Машинното гласуване е ИЗМАМА !
    Соросоидите ще влязат в системите онлайн и ще фалшифицират резултатите директно от чужбина. Не пасем трева господа !
    НЕ ВЯРВАМЕ НА МАШИННОТО ВИ ГЛАСУВАНЕ !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.